Buzz

Δώστε ψήφο και Οσκαρ στις γυναίκες! Το «Suffragette» έχει τρέιλερ - σκέτο μανιφέστο!

στα 10

Το πρώτο τρέιλερ του «Suffragette» δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις μιας άρτιας βρετανικής παραγωγής που οδεύει ολοταχώς προς τα Οσκαρ με σύνθημα τη γυναικεία χειραφέτηση και το φόρο τιμής στις γυναίκες που πολέμησαν για να ακουστεί η φωνή τους.

Δώστε ψήφο και Οσκαρ στις γυναίκες! Το «Suffragette» έχει τρέιλερ - σκέτο μανιφέστο!

Το «Suffragette» της Σάρα Γκάβρον είναι η πρώτη ταινία που αφηγείται την ιστορία του κινήματος των σουφραζέτων στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, γυναίκες που ρίσκαραν τις δουλειές, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους και τις ζωές τους προκειμένου να διεκδικήσουν την ισότητα των γυναικών στη ψήφο.

Στην ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφει η Eϊμπι Μόργκαν της «Σιδηράς Κυρίας», πρωταγωνιστεί η Κάρεϊ Μάλιγκαν, η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, ο Μπρένταν Γκλίσον και η Μέριλ Στριπ σε μικρότερο ρόλο. Υποδύεται την ακτιβίστρια και ηγέτιδα των σουφραζέτων Εμελιν Πάνκχερστ, μυθική φιγούρα του κινήματος που επιστράτευσε πολεμικές μεθόδους όταν συνειδητοποίησε πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν είχαν οδηγήσει πουθενά - μια ακόμη σίγουρη υποψηφιότητα για Οσκαρ για την Μέριλ Στριπ.

Διαβάστε ακόμη: Ακριβώς πριν τις βρετανικές εκλογές, το teaser τρέιλερ του «Suffragette» έρχεται να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ψηφίσουν!

Suffragette 607

Οπως σίγουρες μοιάζουν αρκετές ακόμη υποψηφιότητες, αφού το «Suffragette» είναι όσο δραματικό και αγωνιστικό μπορεί να αντέξει ο σημερινός θεατής με μια ομολογουμένως εξαιρετική (όσο δείχνει το τρέιλερ) Κάρι Μάλιγκαν και υποστήριξη από την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και φυσικά τη Μέριλ Στριπ.

Το «Suffragette» θα ανοίξει το Διεθνές Φεστιβάλ του Λονδίνου στις 7 Οκτωβρίου, μέσα ακριβώς στην προοσκαρική περίοδο και εν μέσω της μεγάλης συζήτησης που έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό για την ανισότητα των γυναικών στη βιομηχανία.


Διαβάστε ακόμη:

Tags: Suffragette