Industry

Στην κορυφή του αμερικανικού box - office το «X-Men: Η Πρώτη Γενιά»

στα 10

Με 56 εκ. δολ. άνοιγμα, το «X-Men: H Πρώτη Γενιά» κατέλαβε την πρώτη θέση του αμερικανικού box office επιβεβαιώνοντας πως κάθε αρχή... όχι και τόσο δύσκολη»

Στην κορυφή του αμερικανικού box - office το «X-Men: Η Πρώτη Γενιά»
O Τζέιμς ΜακΑβόι (Professor X) και ο Μάικλ Φασμπέντερ (Magneto) είναι η Πρώτη Γενιά

Θα ήταν εύκολο (και ελπιδοφόρο) να υποθέσει κανείς πως η όχι και τόσο εντυπωσιακή πρεμιέρα της τέταρτης ταινίας της σειράς «X-Men» οφείλεται στις καλές μέχρι πολύ καλές κριτικές που έλαβε η ταινία.

Η πραγματικότητα θέλει το μέτριο άνοιγμα του να οφείλεται στατιστικά στο γεγονός πως τo συγκεκριμένο φιλμ αποτελεί επανεκκίνηση του franchise των μεταλλαγμένων ηρώων της Marvel και ως τέτοιο δεν απέχει πολύ από αντίστοιχες επιδόσεις παλαιότερων ταινιών που ξεκίνησαν από την αρχή το μύθο μιας σειράς ταινιών.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι το «Casino Royale» με 40.8 εκ. δολ, το «Batman Begins» με 48.7 εκ. δολ. και το «Star Trek» με 75.2 εκ. δολ. Αν αναλογιστεί κανείς πως το «X-Men: Η Πρώτη Γενιά» κόστισε 160 εκ. δολ., η επίδοση του κρίνεται μάλλον υπερ-επιτυχημένη, δεδομένου πως δεν διαθέτει κανένα μεγάλο όνομα στο καστ του και δεν είναι 3D.

Τα νέα δεν ήταν ωστόσο το ίδιο καλά για το «Hangover» που παραμένει στη δεύτερη θέση αλλά σημείωσε πτώση πάνω από 60 τοις εκατό από την προηγούμενη εβδομάδα και για το «Kung Fu Panda 2» που βρίσκεται στην τρίτη θέση με πτώση 49%.

Σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών, το «Μidnight in Paris» του Γούντι Αλεν συνεχίζει την εντυπωσιακή καριέρα του με αύξηση 51 τοις εκατό από την προηγούμενη εβδομάδα φτάνοντας συνολικά τα 7 εκ. δολ. και το «Δέντρο της Ζωής» συνεχίζει να αποτελεί την έκπληξη του καλοκαιριού με αύξηση 66 τοις εκατό, φτάνοντας μέσα σε 10 ημέρες το 1.3 εκ. δολ.

Το «X-Men: Η Πρώτη Γενιά» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Ιουνίου.