Buzz

Σουηδός σκηνοθέτης αγνοείται. Θεωρείται νεκρός

στα 10

Ο 42χρονος Ντάνιελ Λιντ Λάγκερλοφ, πετυχημένος σκηνοθέτης στην σουηδική τηλεόραση αλλά και στο σινεμά, αγνοείται από την περασμένη πέμπτη όταν εξαφανίστηκε στην διάρκεια scouting για τις τοποθεσίες γυρισμάτων μιας καινούριας σειράς.

Σουηδός σκηνοθέτης αγνοείται. Θεωρείται νεκρός
O Ντάνιελ Λιντ Λάγκερλοφ, στα γυρίσματα της ταινίας του «Miffo»

Εχοντας δουλέψει σε πετυχημένες σειρές όπως το «Beck» ή ταινίες όπως το «Breaking out», o Λάγκερλοφ βρισκόταν στην προετοιμασία της μεταφοράς ενός από τα αστυνομικά βιβλία της Καμίλα Λάκμπεργκ από την σειρά «Fjallbacka Murders», τα οποία μοιάζουν να είναι η επόμενη πετυχημένη εξαγωγή της Σουηδίας, καθώς μια τηλεοπτική σειρά και δύο ταινίες είναι ήδη στα σκαριά.

Ο Λάγκερλοφ και οι συνεργάτες του έκαναν έρευνα για πιθανές τοποθεσίες για τα επικείμενα γυρίσματα, την περασμένη Πέμπτη σε μια απομονωμένη περιοχή έξω από το Γκέτεμποργκ. Οταν ο σκηνοθέτης δεν επέστρεψε στο καθορισμένο σημείο του ραντεβού, οι συνεργάτες του ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι έρευνες κράτησαν 48 ώρες αλλά αποδείχθηκαν άκαρπες και η αστυνομία σταμάτησε να τον ψάχνει, δηλώνοντας ότι κατά πάσα πιθανότατα γλίστρησε κι έπεσε στη θάλασσα και παρασύρθηκε από τα ρεύματα.

Εν τούτοις σε μια ενδιαφέρουσα ανατροπή που ίσως εξηγεί γιατί οι Σουηδοί τα καταφέρνουν τόσο καλά στην αστυνομική λογοτεχνία, η ομάδα έρευνας για τον χαμένο σκηνοθέτη, ανακάλυψε κάποιο άλλο εύρημα τόσο ενδιαφέρον, ώστε η περιοχή αποκλείστηκε και το εγκληματολογικό κλήθηκε να το εξετάσει.

Οι αστυνομικές αρχές αρνήθηκαν να προβούν σε δηλώσεις σχετικά με τη φύση του ευρήματος τους, ξεκαθαρίζοντας απλά ότι δεν αφορά στην εξαφάνιση του Λάγκερλοφ.