Buzz

Small Stories: Νέες φωτογραφίες από τον Ντέιβιντ Λιντς στο Παρίσι

στα 10

Από τις 15 Ιανουαρίου στο Maison Européenne de la Photographie του Παρισιού, ο Ντέιβιντ Λιντς εκθέτει 40 από τα αλλόκοτα ασπρόμαυρα όνειρα του.

Small Stories: Νέες φωτογραφίες από τον Ντέιβιντ Λιντς στο Παρίσι

Το Παρίσι αποτελεί κάτι σαν δεύτερη πατρίδα για τον Ντέιβιντ Λιντς ήδη απ όταν άνοιξε το club Silencio πριν δύο χρόνια, το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος.

Τώρα από τις 15 Ιανουαρίου στο Maison Européenne de la Photographie ο Λιντς εκθέτει 40 καινούριες φωτογραφίες, για τις οποίες το μουσείο του έδωσε «carte blanche» για να δημιουργήσει νέες εικόνες για την έκθεσή του.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από φωτογραφίες πολλές από αυτές «πειραγμένες» που μοιάζουν να ανακαλούν ξεχασμένες μνήμες, φαντάσματα μιας αλλόκοτης παιδικής ηλικίας, τοπία από κόσμους που θα ήθελες να εξερευνήσεις, πορτρέτα από σκοτεινές φιγούρες, πλάσματα βγαλμένα από την ανεξάντλητη φαντασία του σκηνοθέτη.

Στην είσοδο της έκθεσης ο ίδιος ο Λιντς γράφει για την έκθεση και τις φωτογραφίες του: «Οι φωτογραφίες μπορούν να περιέχουν ιστορίες. Κυρίως περιέχουν μικρές ιστορίες... Ακόμη κι έτσι όμως το μυαλό και τα συναισθήματα μπορούν να εμπλακούν βαθιά κοιτάζοντας μια φωτογραφία και να μεγεθύνουν μια τέτοια μικρή ιστορία, σε μία άλλη τεράστια. Κάτι που εξαρτάται ασφαλώς απολύτα από τον θεατή. Ομως είναι σχεδόν αδύνατον να μην δεις μια ιστορία να αναδύεται από μια φωτογραφία. Κάτι που νομίζω είναι ένα όμορφο φαινόμενο».

Δείτε πιο κάτω πολλές από τις φωτογραφίες του Λιντς όπως εκτίθενται στο Παρίσι, καθώς κι ένα βίντεο που έφτιαξε ο ίδιος για την έκθεσή του.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Πολύ περισσότερος Ντέιβιντ Λιντς εδώ...