Buzz

Σας έλειψε; Ο Μπέλα Ταρ ξανά στην Αθήνα!

στα 10

Για τέταρτη φορά στην Αθήνα ο Ούγγρος σκηνοθέτης, καθώς είναι καλεσμένος στην πρεμιέρα της ταινίας του «Κολαστήριο» (1988) που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 20.30 το βράδυ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Σας έλειψε; Ο Μπέλα Ταρ ξανά στην Αθήνα!
Στιγμιότυπο από τη συνάντησή του Flix με τον σπουδαίο Ούγγρο σκηνοθέτη τον Ιούνιο του 2011

Μπορεί να αποσύρθηκε επίσημα από τη σκηνοθεσία μετά το αριστούργημά του «Το Αλογο του Τορίνο», αλλά ο Ούγγρος δημιουργός δεν κόβει κάθε επαφή του με το κοινό. Ή αγαπά πολύ το ελληνικό κοινό. Απόδειξη ότι ο Μπέλα Ταρ δέχτηκε την πρόσκληση να παραστεί στην επίσημη πρεμιέρα του «Κολαστηρίου» (Kárhozat), της breakthrough ταινίας του 1988 που όμως διανέμεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (στις αίθουσες από την άλλη Πέμπτη 12/1).

Η πρεμιέρα πραγματοποιείται αυτή τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 20.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Εχουν πει για το «Κολαστήριο»:

«Μια ασυνήθιστη εμπειρία. Ενα ασυνήθιστο ονειρικό κινηματογραφικό γεγονός. Εχει στοιχειώσει την ύπαρξή μου.»Τζιμ Τζάρμους

«Ο Ταρ είναι ένας από τους ελάχιστους γνήσιους οραματιστές του κινηματογράφου...»Γκας Βαν Σαντ

«Είναι σαν να ανακαλύπτουμε ένα γοτθικό μεσαιωνικό εύρημα, ταυτόχρονα υπερσύγχρονο, τρομακτικά εξελιγμένο.»Τίλντα Σουίντον

Η ταινία απέσπασε στο φεστιβάλ των Καννών του 2005 το Βραβείο Πολιτισμού (France Culture Award) .

Δείτε ξανά τη συνέντευξη του Μπέλα Ταρ στην κάμερα του Flix με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα για «Το Αλογο του Τορίνο».