Buzz

Runaway train: Πρώτα πλάνα από το «Snowpiercer» του Μπονγκ Τζουν-χο

στα 10

Περιμέναμε να το δούμε στο πρόγραμμα των Καννών. Η απουσία του από το φεστιβάλ όμως δεν μειώνει την ανυπομονησία μας για το καινούριο φιλμ του σκηνοθέτη του «The Host».

Runaway train: Πρώτα πλάνα από το «Snowpiercer» του Μπονγκ Τζουν-χο

Βασισμένο στο γαλλικό κόμικ «Le Transperceneige» των Ζακ Λομπ και Ζαν Μαρκ Ροσέτ που εκδόθηκε το 1984, το φιλμ διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα τρένο στο οποίο κατοικούν πλέον οι μόνοι επιζώντες του πλανήτη μας. Η Γη έχει παγώσει και καλυφθεί ολόκληρη από χιόνια και στο τρένο που ανοίγει τον δικό του δρόμο στο χιόνι, έχουν βρει καταφύγιο όσοι δεν έχουν πεθάνει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Το τρένο είναι μια αλληγορία για τις κοινωνικές τάξεις και τις κοινωνικές συγκρούσεις. Στα τελευταία βαγόνια, ζουν οι φτωχότεροι επιβάτες, κι όσο προχωράς προς τα μπρος, το επίπεδο της ζωής γίνεται όλο και καλύτερο. Μέχρι την στιγμή που οι επιβάτες των πίσω βαγονιών αποφασίζουν να εξεγερθούν» λέει ο Κρις Εβανς ένας μόνο από τους ηθοποιούς που απαρτίζουν το καστ του φιλμ.

Ο Τζέιμι Μπελ, ο Τζον Χερτ, η Τίλντα Σουίντον, ο Γιουαν Μπρέμνερ, η Οκτάβια Σπένσερ, ο Εντ Χάρις, ο Σονγκ Κανγ-σο, η Κο Α-σουνγκ είναι μερικοί από τους επιβάτες του τρένου, που μας συστήνονται πιο κάτω μέσα από τα πόστερ των χαρακτήρων τους και τις «ταυτότητες τους».

Και στο βίντεο, ένα making of από τα γυρίσματα, μας δίνει τα πρώτα πλάνα της ταινίας, που δείχνει όσο σκοτεινή, «βρώμικη» κι επείγουσα θα περιμέναμε να είναι αυτή η σκοτεινή ταινία επιστημονικής φαντασίας, από έναν σκηνοθέτη από τον οποίο έχουμε μεγάλες προσδοκίες.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1


Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Snowpiercer».