Buzz

O Ντάνι Αγιέλο έκανε πάντα το σωστό

στα 10

Ο Aμερικανός character actor, γνωστός από ταινίες όπως το «Κάνε το Σωστό» του Σπαίκ Λι, ή το «Κάτω από τη Λάμψη του Φεγγαριού» του Νόρμαν Τζούισον πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Flix Team
O Ντάνι Αγιέλο έκανε πάντα το σωστό
Κάνε το Σωστό, του Σπάικ Λι

Υποψήφιος για Οσκαρ B' Aνδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Σπάικ Λι στον ρόλο του ιδιοκτήτη μιας πιτσαρίας στο Μπρούκλιν ο Ντάνι Αγιέλο υπήρξε ένας από εκείνους τους ηθοποιούς που ξεχώριζαν κάθε φορά στον ρόλο τους.

moonstruck 607 Με την Σερ στο Κάτω από τη Λάμψη του Φεγγαριού

purple rose of cairo 607 Στο Πορφυρό Ρόδο του Καϊρου του Γούντι Αλεν

Στην διάρκεια μιας μακράς καριέρας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και διήρκεσε για χρονια ο Αγιέλο έπαιξε δεκάδες ρόλους -συχνά πολύ κοντά στην αληθινή του ταυτότητα αυτή του Ιταλοαμερικάνου και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στο «Νονός 2», ο Γούντι Αλεν, ο Σέρτζιο Λεόνε ή ο Ρόμπερτ Αλτμαν.

πααπ Με τη Madonna στο εμβληματικό βίντεο κλιπ του «Papa Don't Preach»

Εκτός από το σινεμά είχε μια παράλληλη καριέρα στη θεατρική σκηνή και στην τηλεόραση ενώ υπήρξε και τραγουδιστής κυκλοφορώντας μια σειρά από δισκους, ενώ ανάμεσα σε όλα τα άλλα θα είναι για πάντα ο μπαμπάς της Μαντόνα στο βιντεο κλιπ της για το «Papa Don’t Preach».


Τον Ντάνι Αγιέλο αποχαιρέτησαν όσοι συνεργάστηκαν μαζί του και τον αγάπησαν βαθιά, με επικεφαλής τον Σπαίκ Λι:

View this post on Instagram

I’m Broken. Just Found Out My Brother DANNY AIELLO Made His Transition Last Night. Danny,We Made Cinema History Together With DO THE RIGHT THING. May You Rest In PARADISE.

A post shared by Spike Lee (@officialspikelee) on

Tags: RIP