Φεστιβάλ / Βραβεία

Προβολή του «Μondovino» από το CineDoc

στα 10

To CineDoc, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, προβάλλει στις 8 Ιουνίου το ντοκιμαντέρ του Τζόναθαν Νόσιτερ «Ο Κόσμος του Κρασιού: Mondovino», στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας.

Προβολή του «Μondovino» από το CineDoc

H ομάδα CineDoc συνεχίζει τις επιτυχημένες προβολές της στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) με το ντοκιμαντέρ του Τζόναθαν Νόσιτερ «Mondovino», που το 2004 έκανε αίσθηση συμμετέχοντας στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών.

Μελετώντας τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης πάνω στην παραγωγή του κρασιού, ο Aμερικάνος Τζόναθαν Νόσιτερ, ο οποίος φημίζεται για τις γνώσεις του και τη λατρεία του για το κρασί, παραδίδει ένα ενημερωτικό, διασκεδαστικό και ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ που βλέπεται με την ίδια απόλαυση που πίνεις ένα ποτήρι καλό κρασί.

Οι προβολές ξεκινάνε με μια σπάνια ταινία μικρού μήκους ελληνικών επικαίρων, από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (www.avarchive.gr), ενώ τo εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ και η προπώληση γίνεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Μετά την προβολή το CineDoc κερνάει (κρασί φυσικά) και γιορτάζει μια ακόμα επιτυχημένη σεζόν με ανήσυχες προβολές ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα για το CineDoc