Industry

Πόσο πανκ πάει;

στα 10

Αρκεί μια παραμάνα, ή πρέπει κάτι να βγαίνει από μέσα σου; Δείτε τι φορέθηκε στο Gala του Metropolitan Museum με punk theme και κάψτε τους Sex Pistols σας!

Πόσο πανκ πάει;
Η Τζένιφερ Λόρενς διασκεδάζει με τη μοϊκάνα της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Το Costume Institute του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη έχει νέα έκθεση και, όπως κάθε άνοιξη, την εγκαινίασε με μια επίσημη, φιλανθρωπική εκδήλωση αντί βερνισάζ, απ’ όπου πέρασαν και φωτογραφήθηκαν, μεταξύ άλλων, όλες οι ωραίες παρουσίες του Χόλιγουντ. Η έκθεση τιτλοφορείται «Punk: Chaos to Couture» (διαβάστε περισσότερα εδώ) και, προφανώς, αναζητά τις ρίζες της σύγχρονης μόδας στο ρεύμα της πανκ σκηνής. Ενώ η έκθεση λειτουργεί από τις 9 Μαΐου ως τις 14 Αυγούστου, τα επίσημα εγκαίνια διοργανώθηκαν χθες, το βράδυ της Δευτέρας και στο κόκκινο χαλί έξω από το Met φάνηκε ποια είναι θαρραλέα και ποια όχι. Κάποιες περπάτησαν με άνεση πάνω σε τεντωμένο σκοινί και κάποιες… απλώς έβαλαν τα καλά τους. Δείτε παρακάτω τις λαμπερότερες εμφανίσεις της βραδιάς για χάζι.

mohiΧωρίς αμφιβολία το πιο πετυχημένο και παιχνιδιάρικο statement της βραδιάς, το headpiece με υπογραφή Philip Treacy στο κεφάλι της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, κάτι μεταξύ μοϊκάνας και showgirl του '20.

sjpΚάτω από το headpiece, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ήταν ντυμένη με φόρεμα Giles Deacon και μπότες Louboutin σε σκωτσέζικο καρό. Αριστα δέκα για τη δημιουργικότητα και το κέφι.

lawrenceΗ Τζένιφερ Λόρενς που τόσο έμοιασε να διασκέδασε με την Πάρκερ (δείτε στο gallery), ντύθηκε... άλλη ταινία, με κομψό βέλο και ρούχα Dior, χαριτωμένη αλλά εκτός θέματος.

rooneyΗ Ρούνι Μάρα με Givenchy έχει από μόνη της κάτι post-punk, που δε χρειάζεται καν τη βοήθεια του χωρίς τέλος φερμουάρ της.

anneΗ Αν Χάθαγουεϊ, λίγο Μάγισσα του Ιστγουικ με Valentino, έριξε την έμφαση στην πρώτη εμφάνιση της νέας οξυζεναρισμένης κόμης της.

mileyΗ Μάιλι Σάιρους επίσης με πλατινέ καρφάκια, θυμίζει περισσότερο καμάκι στη Σαντορίνη παρά πανκ αισθητική με το Marc Jacobs φόρεμά της.

madonnaΠολιτογραφημένη Λονδρέζα, η Μαντόνα τα καταφέρνει μια χαρά με Givenchy καρό σακάκι και Casadei γόβες, με πολλά σκισμένα διχτυωτά καλσόν, κι ας ξέχασε να φορέσει κάτι από κάτω.

chloeΗ Κλόι Σεβινί ήρθε από... άλλο έργο, με Proenza Schouler και υπέροχο τουρμπάν στο κεφάλι, σε απόηχο κυρίας Χάβισαμ από τις «Μεγάλες Προσδοκίες» και το ανάλογο μπλαζέ ύφος.

aliciaΕλαφρώς big momma η Αλίσια Κιζ με Jason Wu.

amandaΗ Αμάντα Σάιφριντ δεν έχει βρει ακόμα το στιλ της - εδώ δείχνει μπατάλα, έχοντας παρασύρει το κάλυμμα από τον καναπέ του εξοχικού της. Στα συν, ωστόσο, ότι συνοδευόταν στο event από τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, ιδανικό αξεσουάρ για κάθε περίπτωση.

beyonceΗ Μπεγιονσέ με Givenchy, φόρος τιμής στο glam και όχι στο punk, αλλά θεαματική παρόλ' αυτά.

marionΗ Γαλλία ποτέ δεν αγάπησε το πανκ, αλλά η Μαριόν Κοτιγιάρ αγάπησε τον Dior κι εμείς τη Μαριόν!

kristenΗ Κρίστεν Στιούαρτ, συχνά με rock chic attitude, έκανε φιλότιμη προσπάθεια επιλέγοντας Στέλα ΜακΚάρτνεϊ, αλλά αυτή η φόρμα δεν έχει... φόρμα.

dunstΗ Κίρστεν Ντανστ με Louis Vuitton αναδεικνύει το all natural ντεκολτέ της.

kateΗ Κέιτ Μπέκινσεϊλ με Alberta Ferretti νόμιζε ότι η βραδιά ήταν Dynasty themed.

kimOh no! Ο Κάνιε Γουεστ με προβληματικό καβάλο και η Κιμ Καρντάσιαν, παρότι με Givenchy, μοιάζει να τσίμπησε τις κουρτίνες από τα ενοικιαζόμενα στη Μύκονο που επισκέφτηκε πρόσφατα!

blakeΚαμία σχέση με πανκ, αλλά η Μπλέικ Λάιβλι, με Gucci, φόρεσε μάλλον το ομορφότερο φόρεμα της βραδιάς.

gwynethΗ Γκουίνεθ Πάλτροου με Valentino μοιάζει να νοσταλγεί τη ροζ τουαλέτα που φορούσε όταν κέρδισε το Οσκαρ για τον «Ερωτευμένο Σέξπιρ».

lopezΗ Τζένιφερ Λόπεζ κάνει όπως πάντα τα δικά της με διάφανο animal print Michael Kors, αλλά τιμά τη βραδιά με faux hawk κόμωση.

emmaΗ Εμα Γουάτσον με Prabal Gurung αποκαλύπτει ότι... έγινε σέξι γυναίκα. Δεν τιμά την πανκ βρετανική καταγωγή της, αλλά δε γίνονται κι όλα μαζί.

albaΗ Τζέσικα Αλμπα πανέμορφη αλλά από άλλο ανέκδοτο, με '60s cut out φόρεμα Tory Burch.

umaΗ Ούμα Θέρμαν έχει ξεπεράσει προ πολλού την πανκ φάση της κι έτσι τώρα μπορεί δικαιωματικά να δείχνει απλώς κούκλα με φόρεμα Zac Posen.

redgraveΚαι για κλείσιμο, απλώς συγκινητικό, η νέα προσθήκη στη θρυλική οικογένεια Ρέντγκρεϊβ: Η Τζόελι Ρίτσαρντσον και η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ «αναδεικνύουν» ανάμεσά τους την Ντέιζι Μπέβαν, κόρη της πρώτης και του παραγωγού Τιμ Μπέβαν και εγγονή της Βανέσα.