Buzz

«Peterloo»: Η πιο φιλόδοξη στιγμή στην καριέρα του Μάικ Λι

στα 10

Το τρέιλερ για το «Peterloo» του Μάικ Λι έρχεται για να επιβεβαίωσει πως η ταινία που αφηγείται τη σφαγή του 1819 στο Μάντσεστερ είναι η πιο μεγαλεπήβολη της φιλμογραφίας του.

«Peterloo»: Η πιο φιλόδοξη στιγμή στην καριέρα του Μάικ Λι

Μετά τον «Κύριο Τέρνερ», ο Μάικ Λι συνεχίζει τις αναπάντεχες διαδρομές του στη βρετανική ιστορία με το «Peterloo», την ταινία που αφηγείται την ιστορία μιας διαδήλωσης εργατών που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αύγουστου του 1819 στο Μάντσεστερ, με σκοπό την αλλαγή της εκπροσώπησης στην Βουλή, ώστε να ανατραπούν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που είχαν προκύψει στη χώρα μετά τους Ναπολεόντειους πολέμους. Η διαδήλωση καταστάληκε βίαια, όταν το ιππικό επιτέθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, που αριθμούσε περίπου 80.000 άτομα.

Η ταινία του Μάικ Λι - ένα πρότζεκτ που ήθελε να ολοκληρώσει εδώ και πολλά χρόνια και που κατάφερε επιτέλους με τη βοήθεια της Amazon, του Film 4 και του BFI - φτάνει ακριβώς στη 200στή επέτειο από τη σφαγή και μετά την αναπάντεχη απόρριψή του από το Φεστιβάλ Καννών, αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πριν βγει στις αγγλικές αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου.