Buzz

«Peanuts the movie»: Τσάρλι Μπράουν είσαι έτοιμος για το κοντινό σου;

στα 10

H 20th Century Fox ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα του πολυαγαπημένου κόμικ κι ετοιμάζει την animation ταινία για τον Νοέμβριο του 2015.

«Peanuts the movie»: Τσάρλι Μπράουν είσαι έτοιμος για το κοντινό σου;

Φυσικά όλα θα γίνουν και θα ξαναγίνουν στο Χόλιγουντ. Ολες μας οι τηλεοπτικές σειρές, τα μαθητικά μας κόμικ, οι εφηβικές μας ταινίες, οι παιδικές μας μνήμες. Σιγά μην γλίτωνε ο Τσάρλι Μπράουν, το alter ego κάθε ενός από εμάς που, αντίθετα από το όνειρο επιτυχίας που προσπάθησαν να μας πουλήσουν οι μεγάλοι, δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ, να πετάξουμε χαρταετό, να πουλήσουμε τον εαυτό μας ή να γίνουμε ευτυχισμένοι.

Μεταφρασμένο σε 21 γλώσσες, σε 75 χώρες και σε 355 εκατομμύρια αντίτυπα εφημερίδων το «Peanuts» είναι το κόμικ που έχει την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην αμερικανική ποπ κουλτούρα ενώ ειρωνικά κατακεραυνώνει το αμερικανικό όνειρο.

Μετά από βιβλία, τηλεοπτικά σόου, θεατρικές παραστάσεις, ηχογραφήσεις σε δίσκους και ραδιοφωνικά σκετς, ήρθε η ώρα του Σνούπι, του Τσάρλι, της Λούσι, της Σάλι, του Λάινους και της υπόλοιπης παρέας να γίνουν ταινία.

Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν δύο ολόκληρα χρόνια, το τμήμα animation της 20th Century Fox σε συνεργασία με τα Blue Sky Studios αγόρασαν τα κινηματογραφικά δικαιώματα του «Peanuts» franchise από την οικογένεια του Τσαρλς Σουλτζ και ετοιμάζουν μία animation ταινία που θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου του 2015.

Η ταινία θα γιορτάζει την 65η επέτειο από την γέννηση του «Peanuts» κόμικ, αλλά και την 50η από την κλασική πλέον Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία «A Charlie Brown Christmas».

Ο Στιβ Μαρτίνο («Η Εποχή των Παγετώνων», «Horton Hears a Who!») έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει, ενώ το σενάριο έχει αναλάβει η οικογένεια Σουλτζ - ο Κρεγκ κι ο Μπράιν Σουλτζ, γιος και εγγονός του Τσαρλς Σουλτζ αντίστοιχα.

Ακόμα πιο καθησυχαστικά νέα: με σεβασμό στο σκίτσο του Σουλτζ, η 20th Century Fox μάς διαβεβαιώνει ότι η ταινία δε θα είναι συνδυασμός live-action με animation (όχι πραγματικά παιδάκια σε ακροάσεις για Τσάρλι Μπράουν, παρακαλούμε!) ούτε CGI/live-action animation.

Οσο για όλα τ' άλλα που μπορούν να πάνε στραβά, ας ακολουθήσουμε την παλιά γνωστή συμβουλή του Τσάρλι Μπράουν: «Αναπτύσσω μία νέα θεωρία. Θα φοβάμαι, μία μέρα τη φορά....»