Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Time's Up ναι, μαύρα φορέματα στο κόκκινο χαλί όχι

στα 10

Το κίνημα που φέρνει την αλλαγή στο Χόλιγουντ θα «συμμετέχει» στην 90η τελετή των βραβείων Οσκαρ, αλλά οι εμπνεύστριές τους απομακρύνονται από την ενδυματολογική επιλογή που είχαν ορίσει ως διαμαρτυρία στις Χρυσές Σφαίρες.

Flix Team
Oscars 2018: Time's Up ναι, μαύρα φορέματα στο κόκκινο χαλί όχι

Μέλη του κινήματος «Time's Up», ανάμεσά του η Σόντα Ράιμς, η Λόρα Ντερν, η Αβα ΝτιΒερνέ και η Τέσα Τόμπσον ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για όλα όσα συνέβησαν από την έναρξη της δράσης πριν δύο μήνες, λίγο πριν τις Χρυσές Σφαίρες, και μέχρι σήμερα που φτάνουμε αισίως στην 90ή τελετή των βραβείων Οσκαρ.

Στην τελετή θα υπάρχει έντονη παρουσία του κινήματος, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ακριβώς τι έχει σχεδιαστεί από τα μέλη του, ενώ έγινε ξεκάθαρο πως στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ δεν θα υπάρξει «μαύρο» dress code όπως αυτό που επικράτησε στις Χρυσές Σφαίρες.

«Θα είναι μέρος του σόου», δήλωσε ο Τζίμι Κίμελ που παρουσιάζει φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Οσκαρ. «Δεν μπορώ να σας δώσω ποσοστά, αλλά θα είναι μέρος της τελετής... Υπάρχουν γεγονότα και υπάρχουν και άνθρωποι που αξίζει να τους σατιρίσεις. Υπάρχουν κομμάτια αυτής της ιστορίας που δεν χρειάζεται να τα αναφέρεις. Το σόου δεν υπάρχει για να ζωντανέψει τις σεξουαλικές επιθέσεις των ανθρώπων. Είναι ένα σόου βραβείων με ανθρώπους που ονειρεύονται σε όλη τους τη ζωή να κερδίσουν ένα Οσκαρ. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ήταν να καταστρέψω τη στιγμή του οποιουδήποτε κάνοντας την δυσάρεστη. Τα αστεία μου δεν θα σταματήσουν σίγουρα καμία άσχημη συμπεριφορά.»

Time's Up 607

Ενημερώνοντας για τις επόμενες δράσεις τους, τα μέλη του κινήματος δήλωσαν πως οι Χρυσές Σφαίρες και τα Οσκαρ είναι μόνο οι πλατφόρμες για να γίνει γνωστή η δράση τους, η οποία φυσικά έχει για αντικείμενό της το ποσό που συγκεντρώνεται (έχει φτάσει τα 21 εκατομμύρια δολάρια από 20.000 δωρητές) για να εξασφαλίσει νομική βοήθεια σε γυναίκες κάθε επαγγέλματος σε όλη την Αμερική. Το κίνημα διαθέτει 500 δικηγόρους που δουλεύουν δωρεάν, οι οποίοι εξετάζουν ατομικά την κάθε υπόθεση (από τις 1700 που έχουν ανοίξει μέχρι σήμερα - και συνεχίζουν) αποφασίζοντας ποιες θα συνεχίσουν δικαστικά και ποιες θα λυθούν εξωδικαστικά.

Στη ενημέρωση των δημοσιογράφων έγινε σαφές πως το Time's Up δεν θα ασχολείται μόνο με υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, αλλά σκοπός του είναι να ενημερώνει για κάθε προκατάληψη σε σχέση με το φύλο, όπως η αμοιβή, η ασφάλεια και οι προοπτικές προαγωγής στην εργασία. Ταυτόχρονα τα μέλη του κινήματος συνεργάζονται με την StoryCorps που καταγράφει καθημερινές ιστορίες Αμερικάνων κάθε τάξης και πεποιθήσεων για ιστορικούς λόγους. Οπως αναφέρει η Σόντα Ράιμς (η τηλεοπτική παραγωγός του «Grey's Anatomy», του «Scandal» και άλλων): «Υπάρχει ένα ανθρώπινο πρόσωπο πίσω από την κάθε ιστορία και οι ιστορίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι μόνο θέμα του να συγκεντρώνεις χρήματα. Αυτό το αρχείο είναι ένας από τους δρόμους για να αλλάξει η κουλτούρα μας».

Time's Up Pin

Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ