Buzz

Οι αδελφοί Κοέν εγκαταλείπουν το φιλμ. Οχι το σινεμά…

στα 10

Με αφορμή τη νέα τους ταινία, «Inside Llewyn Davis», ο Τζόελ και ο Ιθαν Κοέν εξομολογούνται ότι, με πόνο ψυχής, θα συνεχίσουν… ψηφιακά!

Οι αδελφοί Κοέν εγκαταλείπουν το φιλμ. Οχι το σινεμά…

«Οφείλω να πω ότι η ιδέα δεν με ενθουσιάζει,» εξήγησε ο Τζόελ Κοέν στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν για την προβολή του «Inside Llewyn Davis» στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, αναφερόμενος στην τροπή του δημιουργικού ντουέτου στην ψηφιακή κινηματογράφηση. «Η τελευταία ταινία μας γυρίστηκε σε φιλμ, για συγκεκριμένους λόγους. Δουλέψαμε ξανά μ’ έναν διευθυντή φωτογραφίας με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί μόνο σε κάτι μικρό στο παρελθόν. Ο Μπρουνό Ντελμπονέλ επίσης δεν είχε ξαναγυρίσει κάτι με ψηφιακή κάμερα ως τώρα και αποφασίσαμε μαζί ότι θα ήταν ένας ακόμα συντελεστής δυσκολίας στη σχέση μας μ’ έναν καινούριο για μας διευθυντή φωτογραφίας. Η κατάσταση με τις ψηφιακές κάμερες είναι ακόμα υβριδική γιατί όλα μπαίνουν μέσα σ’ ένα κουτί, αυτό μπαίνει σ’ έναν υπολογιστή κι εκεί κάποιος τα επεξεργάζεται εκτεταμένα. Αλλά το πιθανότερο είναι ότι η επόμενη ταινία μας θα γυριστεί ψηφιακά.»

Και τι θα είναι αυτή η επόμενη ταινία; Κανείς δε γνωρίζει ακριβώς, αλλά οι αδελφοί Κοέν αποκάλυψαν ότι θα ήθελαν να εξερευνήσουν και πάλι την «ελληνική λογοτεχνία», όπως έκαναν στο «O Brother, Where Art Thou?». Αλλωστε και στο «Inside Llewyn Davis», ο κεντρικός ήρωας αγωνίζεται να βρει μια γάτα που το έχει σκάσει, η οποία, όπως μαθαίνουμε στην πορεία, ονομάζεται Οδυσσέας. «Θα μπορούσατε να ερμηνεύσετε την ταινία ως μια οδύσσεια όπου ο ήρωας δεν πηγαίνει πουθενά,» αστειεύτηκε ο Ιθαν Κοέν στον Τύπο.

Περιμένοντας την ψηφιακή αλλά και, ενδεχομένως, αρχαιοελληνική στροφή των Τζόελ και Ιθαν Κοέν, διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Inside Llewyn Davis»: