Buzz

Ο Ρούπερτ Εβερετ σκηνοθετεί βιογραφία του Οσκαρ Ουάιλντ!

στα 10

Με τίτλο «Τhe Happy Prince» ο Ρούπερτ Εβερετ γράφει το πρώτο του σενάριο και σκηνοθετεί μια βιογραφία του Οσκαρ Ουάιλντ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Κόλιν Φερθ γράφει ήδη...βρετανική και queer ιστορία!

Ο Ρούπερτ Εβερετ σκηνοθετεί βιογραφία του Οσκαρ Ουάιλντ!

Είναι αυτό που λέμε πως αργά ή γρήγορα έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου για την οποία είναι φτιαγμένος.

Και όσο άπειρος κι αν είναι ο Ρούπερτ Εβερετ στη σκηνοθεσία, τόσο μοιάζει ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σκηνοθετήσει μια βιογραφία του Οσκαρ Ουάιλντ.

Κυρίως επειδή σε μια μοντέρνα - και σίγουρα λιγότερο πνευματώδη - εκδοχή της ζωής του Ουάιλντ, ο Εβερετ υπήρξε και ο ίδιος ένα θύμα της σόου μπιζ, της απόφασης του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του και του αποκλεισμού του από μια καριέρα που κανείς δεν ξέρει τι τροπή θα είχε πάρει αν κάποτε δεν είχε υπάρξει αρκετά θαρραλέος να παραδεχτεί πως είναι γκέι.

Η ταινία θα έχει τίτλο «Τhe Happy Prince» (από το ομώνυμο παραμύθι του Ουάιλντ), θα αφηγείται τις τελευταίες ημέρες του συγγραφέα μετά την έξοδό του από τη φυλακή και το ρόλο του Οσκαρ Ουάιλντ θα υποδύεται ο Κόλιν Φερθ, σε έναν ακόμη από τους πολλούς γκέι ρόλους που έχει παίξει μέχρι σήμερα (θυμηθείτε το «Mamma Mia!» και το «Ενας Ανδρας Μόνος»).

Μαζί του θα πρωταγωνιστούν ακόμη ο Τομ Γουίλκινσον, η Εμιλι Γουότσον και ο Εντουαρντ Φοξ, ενώ ο Εβερετ θα υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία και το σενάριο.

Ηταν το Νοέμβριο του 2011 όταν ο Ρόυπερτ Εβερετ πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση του τάφου του Οσκαρ Ουάιλντ στο νεκροταφείο Περ - Λασέζ του Παρισιού λέγοντας τα εξής: «Τον βρίσκω μια διαρκή έμπνευση, όχι μόνο γιατί ήταν ιδιοφυής αλλά και επειδή ήταν βλάκας. Ηταν ένα ανθρώπινο ον και έκανε λάθη όπως όλοι μας.»