Buzz

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ βρήκε την επόμενη έμπνευσή του: στο σκοτεινό graphic novel «Black Hole»

στα 10

Είναι ανατριχιαστικό. Ερωτικό και σαδιστικό. Μεταλλαγμένο. Εφηβικό. Το «Black Hole» του Τσαρλς Μπερνς είναι φτιαγμένο για τον Ντέιβιντ Φίντσερ. Κι εκείνος, μάλλον, το κατάλαβε.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ βρήκε την επόμενη έμπνευσή του: στο σκοτεινό graphic novel «Black Hole»

«Ακολουθούμε τους αφηγητές, τους σεναριογράφους, τους παραμυθάδες και ο σκοπός της μικρής μας ‘σπιτικής’ εταιρείας παραγωγής ήταν πάντα να βοηθάμε τις σύνθετες ταινίες ν’ ανέβουν το λόφο, αν χρειάζονται ένα μικρό σπρώξιμο. Και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να το κάνουμε.» Μιλάει ο Μπραντ Πιτ, η ‘σπιτική’ εταιρεία παραγωγής είναι η δική του, η Plan B και η μία από τις σύνθετες, απαιτητικές ταινίες που σύντομα θ’ ανέβει το λόφο είναι η κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel «Black Hole» του Τσαρλς Μπερνς, με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Φίντσερ.

Η σειρά από graphic novels του Μπερνς εκτυλίσσεται στο Σιάτλ και παρακολουθεί τους μαθητές του Γυμνασίου που προσβάλλονται όλα από μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που τους μεταλλάσσει: ένα αγόρι αποκτά ένα δεύτερο στόμα κάτω από το δικό του, ένα κορίτσι εμφανίζει ουρά, άλλα παιδιά βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στον εφιάλτη. Οι μεταλλαγές ωθούν τα παιδιά σε πιο παράξενες σεξουαλικές επαφές ενώ μεταξύ τους δημιουργείται ένα νέο σύστημα κάστας που και πάλι θέλει κάποιους ν’ απολαμβάνουν την αποδοχή και κάποιους να θεωρούνται outsiders.

blackhole

Αυτή εδώ δεν είναι η πρώτη φορά που το «Black Hole» συζητιέται ως κινηματογραφική διασκευή: πριν μόλις τρία χρόνια ο Αλεξάντρ Αζά είχε ξεκινήσει προετοιμασία σ’ ένα σενάριο με την υπογραφή των Ρότζερ Εϊβαρι και Νιλ Γκέιμαν. Κατά τα λεγόμενα ο Ντέιβιντ Φίντσερ απέρριψε το σενάριο αυτό και ξεκινά απ’ την αρχή, χωρίς να είναι ακόμα γνωστοί οι υπόλοιποι συνεργάτες του.

Ωστόσο, με το «Gone Girl» να βρίσκεται ήδη στα γυρίσματα (διαβάστε περισσότερα εδώ) με ημερομηνία εξόδου για το 2014, ο Ντέιβιντ Φίντσερ βρίσκεται με την ατζέντα του ελεύθερη για να μπει στη μαύρη τρύπα της graphic φαντασίας.