Buzz

Ο Νικ Χόρνμπι επιστρέφει στο σινεμά: δείτε το trailer του «A Long Way Down»

στα 10

Λίγο πριν την πρεμιέρα της στις Ειδικές Προβολές του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, η κινηματογραφική μεταφορά του «A Long Way Down» του Νικ Χόρνμπι μας δίνει μία πρώτη γεύση. Δείτε το trailer!

Ο Νικ Χόρνμπι επιστρέφει στο σινεμά: δείτε το trailer του «A Long Way Down»

Το μυθιστόρημα του Νικ Χόρνμπι «A Long Way Down» αφηγείται την ιστορία μίας απροσδόκητης παρέας. Τέσσερις ξένοι, συναντιούνται στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη του Λονδίνου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ολοι, έχουν ανέβει για να... αυτοκτονήσουν. Απογοητευμένοι από τη ζωή τους και ο καθένας για τους δικούς του λόγους, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και κανείς δεν μπορεί να τους μεταπείσει.

Ο Μάρτιν (Πιρς Μπρόσναν) ήταν ένας πάλαι ποτέ διάσημος και νυν ξοφλημένος τηλεοπτικός παρουσιαστής. Η Μορίν (Τόνι Κολέτ) είναι μία απελπισμένη, μόνη μητέρα. Η Τζες (Ιμοτζεν Πουτς) μία ατίθαση, ευαίσθητη έφηβη κι ο Τζέι Τζέι (Ααρον Πολ) ένας φιλόδοξος νεαρός μουσικός που πρέπει να το πάρει απόφαση: θα παραμείνει ντελιβεράς - δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τα όνειρά του.

1

Μόνο που αντί να πραγματοποιήσουν την μακάβρια πράξη τους, οι τέσσερις αποφασίζουν να δώσουν μία τελευταία ευκαιρία στη ζωή: θα παραμείνουν ζωντανοί και θα περάσουν μαζί τις μέρες μέχρι την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα δώσουν ραντεβού στο ίδιο μέρος.

Ο Νικ Χόρνμπι γράφει μία γλυκόπικρη ιστορία με τη αμεσότητα, την σήμα κατατεθέν του τρυφερότητα και το βρετανικό χιούμορ που έκαναν εκατομμύρια αναγνώστες να αγαπήσουν τα προηγούμενα βιβλία του («High Fidelity», «About a Boy» τα πιο διάσημα). Ο Πασκάλ Σομέλ («Heartbreaker») αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και ο Βρετανός τηλεοπτικός κυρίως σεναριογράφος Τζακ Θορν, την κινηματογραφική διασκευή της ιστορίας.

2

Εκτός από την πρωταγωνιστική τετράδα, το καστ πλαισιώνουν οι Ρόζαμουντ Πάικ, Σαμ Νιλ, Τζο Κολ.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και στην Αγγλία θα βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο.

.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου εδώ