Φεστιβάλ / Βραβεία

O Μάικλ Φασμπέντερ (ντυμένος) στο πρώτο κλιπ από το «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν

στα 10

Μέχρι στιγμής είναι η ταινία που είχε την πλέον καθολική αποδοχή από τους κριτικούς. Ο λόγος για το «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν που συζητιέται επίσης για τις γυμνές σκηνές του πρωταγωνιστή του, Μάικλ Φασμπέντερ. Η πρώτη σκηνή από την ταινία είναι απλά... ερωτική.

Flix Team
O Μάικλ Φασμπέντερ (ντυμένος) στο πρώτο κλιπ από το «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν

Ο Γιώργος Κρασσακόπουλος στην πρώτη κριτική της ταινίας μετά την προβολή της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας είναι σαφής: ο Μάικλ Φασμπέντερ είναι η ψυχή και το σώμα του «Shame», της δεύτερης ταινίας του βρετανού εικαστικού Στιβ ΜακΚουίν που αυτή τη στιγμή μοιάζει ο πιο ισχυρός υποψήφιος για ένα από τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ.

«Λίγο αργότερα όταν ο Μάικλ Φασμπέντερ θα κάνει σχεδόν σεξ με το βλέμμα με μια άγνωστη γυναίκα στο μετρό, αντιλαμβάνεσαι, πως το φιλμ δεν θα ήταν αυτό που είναι δίχως τον πρωταγωνιστή του. Με μια ερμηνεία δίχως εντυπωσιασμούς, αλλά με βαθιά αφοσίωση και αμέτρητο θάρρος, ο Φασμπεντερ, δίνει στον χαρακτήρα του το βάθος που το σενάριο προτιμά απλά να υπαινιχθεί και δείχνει, πως ακόμη και οι γκριμάτσες ενός οργασμού μπορούν να αφηγηθούν μια ολόκληρη ιστορία.»

Η πρώτη σκηνή από την ταινία είναι αυτή και μεταφέρει το κλίμα που όλοι έχουμε υποψιαστεί: υπόγειος ερωτισμός, ένταση και σχεδόν ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς - για όλους - σε αυτή τη σκηνή ο Μάικλ Φασμπέντερ είναι ντυμένος.

Δείτε τη σκηνή μετά από μερικά στιγμιότυπα από την συνέντευξη Τύπου στη Βενετία (την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ) και κάντε λίγη υπομονή μέχρι η ταινία να φτάσει στις ελληνικές αίθουσες...

Στο gallery δείτε μια σειρά νέες φωτογραφίες από την ταινία