Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θα ερμηνεύσει τον Ρότζερ Κόρμαν;

στα 10

Η είδηση ότι νέος πρωταγωνιστής του «The Man With Kaleidoscope Eyes» θα είναι ο Κουέντιν Ταραντίνο ξεσήκωσε τους σινεφίλ σε όλο τον κόσμο και έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θα ερμηνεύσει τον Ρότζερ Κόρμαν;

Το πρότζεκτ ήταν στα σκαριά εδώ και κάποια χρόνια. Ο Τζο Ντάντε ετοίμαζε τη βιογραφία του θρυλικού σκηνοθέτη και παραγωγού Ρότζερ Κόρμαν με τίτλο «The Man with Kaleidoscope Eyes» και πρωταγωνιστή, τότε, τον Κόλιν Φερθ. Η ταινία δε θα εξαπλωνόταν σε όλα τα χρόνια καριέρας και ζωής του Κόρμαν, αλλά θα εξέταζε τα γυρίσματα του ντελιριακού «The Trip».

Το «The Trip» γυρισμένο στα αμαρτωλά 60ς αναφερόταν στο τριπάρισμα με LSD και είχε ως πρωταγωνιστή του τον Τζακ Νίκολσον, σ' έναν από τους πρώτους ρόλους της καριέρας του. «Ηταν μία πολύ προκλητική ταινία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κατέληξε να αποτελεί την μοναδική αμερικανική παραγωγή που αποδέχτηκε το Φεστιβάλ των Καννών εκείνης της χρονιάς» εξομολογείται σήμερα ο Κόρμαν.

Λίγες μέρες πριν έσκασε η βόμβα: ο Κόλιν Φερθ έχει εδώ και καιρό αποχωρήσει από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ποιος αναλαμβάνει; Ο Κουέντιν Ταραντίνο!

Το πάλαι ποτέ enfant terrible του Χόλιγουντ είναι δηλωμένος άλλωστε φαν του Κόρμαν, πιστός μαθητής του, πολλές φορές έχει δηλώσει ότι του χρωστά την καριέρα του στις b movies ταινίες του «δασκάλου του». Μπορεί ο Φερθ να είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, μπορεί ο Κουέντιν να είναι πολύ πολύ κακός ηθοποιός. Ομως η cult, υπερβολική ταραντινική περσόνα και το πάθος για το έργο του σκηνοθέτη μοιάζει να κολλάει περισσότερο στον μύθο του Κόρμαν. Θα μπορούσε λοιπόν μία τέτοια ιδέα να λειτουργήσει περίφημα. Εξωφρενικά, για αυτό περίφημα.

Μέχρι που αργά χθες το βράδυ, ο ίδιος ο Τζο Ντάντε μας ξενέρωσε με ένα ποστ στον twitter λογαριασμό του που μάλλον ήθελε να βάλει τάξη στα πράγματα και να διαλύσει τις φήμες.

1

Μάλιστα. Κρίμα τη χαρά που πήραμε...

Οσο περιμένουμε να μάθουμε τα νεότερα για το ποιος τελικά αναλαμβάνει τα ηνία του ρόλου, ας θυμηθούμε πώς χαιρέτησε τον Κόρμαν ο Κουέντιν Ταραντίνο στα τιμητικά βραβεία Οσκαρ του 2009.


.