Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο κόσμος τελειώνει στις 4.44 μετά τα μεσάνυχτα

στα 10

Γυρισμένο σε ένα δωμάτιο, το «4:44 a.m. Last Day On Earth» του Εϊμπελ Φεράρα είναι κάτι περισσότερο από μια ακόμη ταινία για το τέλος του κόσμου.

Ο κόσμος τελειώνει στις 4.44 μετά τα μεσάνυχτα
Γουίλεμ Νταφόε - Σάνιν Λι: μια αγκαλιά πριν το τέλος του κόσμου!

«Σε ένα μεγάλο διαμέρισμα ζει ένα ζευγάρι. Είναι ερωτευμένοι. Αυτή είναι ζωγράφος, αυτός ένας επιτυχημένος ηθοποιός. Είναι ένα συνηθισμένο απόγευμα - μόνο που δεν είναι ένα συνηθισμένο απόγευμα, γι'αυτούς αλλά και για οποιονδήποτε άλλον. Γιατι άυριο, στις 4:44 μετά τα μεσάνυχτα, λίγα δευτερόλεπτα πάνω κάτω, ο κόσμος θα τελειώσει πιο βίαια απ' όσο θα μπορούσε να προβλέψει ο χειρότερος προφήτης. Η τελική κρίση έρχεται, όχι χωρίς προειδοποίηση, αλλά χωρίς ελπίδα διαφυγής. Δεν θα υπάρξουν επιζώντες. Οπως πάντοτε, υπάρχουν αυτοί που, καθώς ανάβουν το τελευταίο τους τσιγάρο, ελπίζουν ακόμη πως κάτι θα ανατρέψει τα γεγονότα. Σε ένα θαύμα. Οχι οι δύο εραστές μας. Αυτοί - όπως η πλειοψηφεία του πληθυσμού της Γης - έχουν δεχθεί τη μοίρα τους: ο κόσμος πρόκειται να τελειώσει.»

Η επίσημη σύνοψη της καινούριας ταινίας του Εϊμπελ Φεράρα είναι κατατοπιστική, σε απόλυτη συνέπεια με το ιδιόμορφο έργο του και τον βρίσκει στην τρίτη του συνεργασία με τον Γουίλεμ Νταφόε να διαγωνίζεται για το Χρυσό Λέοντα στο επερχόμενο φεστιβάλ Βενετίας.

Παίζουν ακόμη η Σάνιν Λι, η Παθ ντε λα Χουέρτα και η Νατάσα Λιόν.