Buzz

«Nymph()maniac» Κεφάλαιο Πέμπτο: Το Εκκλησιαστικό Οργανο

στα 10

Ενα μικρό teaser από το πέμπτο κεφάλαιο του πολυαναμενόμενου «Nymph()maniac» του Λαρς Φον Τρίερ αφηγείται ιστορίες αρπακτικών, οργασμών και εκκλησιαστικών οργάνων, σε μία πολυφωνία που ντύνει ένα χορικό πρελούδιο από το Μπαχ.

«Nymph()maniac» Κεφάλαιο Πέμπτο: Το Εκκλησιαστικό Οργανο

«Nymph()maniac» Κεφάλαιο Πέμπτο: «Τhe Little Organ School». Eνα χορικό πρελούδιο από το Μπαχ: τρεις φωνές, καθεμία με το δικό της χαρακτήρα, αλλά σε απόλυτη αρμονία. Με άλλα λόγια: πολυφωνία. Το βίντεο που ντύνει την ελεγειακή μουσική συνοδεύουν εικόνες τις ταινίας που παρουσιάζουν τον άνθρωπο ως ωμό αγρίμι.

Ως homo erectus να περπατά μία ευθεία γραμμή, σαν αρπακτικό με το θήραμα στο στόμα ή το στόμα του στη σάρκα του εραστή του. Ταυτόχρονα άγνωστα δάχτυλα και αντρικά πέλματα δονούν ένα εκκλησιαστικό όργανο που δίνει τον τόνο στο ασυνείδητο και στις ενοχές.

Η εικόνα σπάει κι αυτή λοιπόν σε τρεις φωνές, σε μία κινηματογραφική πολυφωνία, ένα τριπλό σπλιτ, το οποίο καθόλου τυχαίο δεν είναι.Μπορεί να μην μαθαίνουμε τίποτα παραπάνω απ΄όσα ξέρουμε ήδη για το φιλμ, αλλά αναμφίβολα επιβεβαιώνεται ότι ο Τρίερ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια ομοιογενή κινηματογραφική γλώσσα, αλλά θα δοκιμάζει διαφορετικό ύφος και στιλ για κάθε του κεφάλαιο.

1

Δείτε το «Τhe Little Organ School» και διαβάστε ακόμα περισσότερα για το «Nymph()maniac»: