Buzz

Ντοκιμαντέρ από τη Δανία στο Cinedoc!

στα 10

Με δύο βραβευμένα δανέζικα ντοκιμαντέρ συνεχίζει τις προβολές του το Cinedoc την Τετάρτη 7 Μαρτίου, συστήνοντας την δυναμική πλευρά μιας εθνικής κινηματογραφίας που τολμάει να δει τον κόσμο με τα μάτια...ανοιχτά.

Ντοκιμαντέρ από τη Δανία στο Cinedoc!
Σκηνή από το «Into Eternity» του Μάικλ Μάντσεν

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, το Cinedoc συνεχίζει την προβολή βραβευμένων ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο, κάνοντας στάση στη Δανία και σε δύο από τα πιο πολυσυζητημένα και επίκαιρα ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων, το «Into Eternity» του Μάικλ Μάντσεν και το «Armadillo» του Γιάνους Μετζ. H είσοδος για την προβολή και των δύο ντοκιμαντέρ κοστίζει 6 ευρώ ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Cinedoc στο Internet.

Το «Into Eternity» του Μάικλ Μάντζσεν (2010) αφηγείται την κατασκευή του Onkalo Waste Repository στο Olkiluoto Nuclear Power Plant στο νησί του Ολκιλουότο στη Φινλανδία, υπό τη σκιά της πρόσφατης πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία, ανοίγοντας μια τεράστια συζήτηση γύρω από την ασφάλεια και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Το «Armadillo» του Γιάνους Μετζ (2010) συμμετείχε και βραβεύθηκε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών προκαλώντας θόρυβο στην Δανία με την ιστορία των Δανών στρατιωτών στη βάση «Armadillo» στο Αφγανιστάν και τις σκληρές εικόνες δολοφονίας άμαχου πληθυσμού.

Οι προβολές θα γίνουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 19.00 και στις 20.30 αντίστοιχα, ενώ τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν και στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ (το «Αrmadillo» το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 15.30 και το «Into Eternity» την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 15.30).