Buzz

Μπραντ Πιτ εναντίον Ζόμπι!

στα 10

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες με τον Μπραντ Πιτ από τα γυρίσματα του «World War Z», της ταινίας που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαξ Μπρουκς και θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες το Δεκέμβριο του 2012.

Μπραντ Πιτ εναντίον Ζόμπι!

Το «World War Z: An Oral History of the Zombie War» του Μαξ Μπρουκς κυκλοφόρησε το 2006, ως συνέχεια του «The Zombie Survival Guide» του 2003 και στην πραγματικότητα είναι αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο ανθρώπων που έζησαν από κοντά έναν υποτιθέμενο πόλεμο ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζόμπι.

Εμπνευσμένο από το «Τhe Good War», μια παρόμοια εξιστόρηση σε πρώτο πρόσωπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου του Σταντς Τερκέλ και από τις ταινίες του Τζορτζ Ρομέρο, το «World War Z» ήταν για τον Μπρουκς η ευκαιρία να κάνει τη δική του κριτική πάνω στην μοναξιά των Αμερικάνων και τον διαρκή αγώνα του ανθρώπινου είδους για επιβίωση.

Μετά από μια διαμάχη ανάμεσα στις εταιρίες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του Μπραντ Πιτ, ο δεύτερος κατάφερε να αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου το 2007, μισθώνοντας τον Τζέι Μάικλ Στραζίνσκι («Babylon 5») για να αναλάβει τη δύσκολη σεναριακή διασκευή και τον Μαρκ Φόρστερ («Ο Χορός των Τεράτων», «Quantum of Solace») στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Αν και ο Μπρουκς δεν είχε καμία ανάμειξη στο σενάριο, υπήρξε ενθουσιώδης με το σενάριο του Στραζίνσκι και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να δημιουργήσει ήρωες μέσα από τις αφηγήσεις του βιβλίου. Μέχρι, όμως, και το 2009 κανένα σημάδι δεν έδειχνε πως η ταινία ήταν έτοιμη για να ξεκινήσει τα γυρίσματα της. Τον Ιούνιο του 2009 ο Μαρκ Φόρστερ δήλωσε πως το σενάριο «θέλει ακόμη πολλή δουλειά» και ένα μήνα αργότερα έγινε γνωστό πως το σενάριο γραφόταν ξανά από τον Μάθιου Κάρναχαν.

Τα γυρίσματα τελικά ξεκίνησαν στη Μάλτα τον Ιούλιο του 2011, ενώ η παραγωγή βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην Γλασκόβη, η οποία επιλέχθηκε για να «υποδυθεί» τη Φιλαδέλφεια.

Η ταινία, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα 125 εκ. δολ. θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.