Industry

Τι θα σας έκανε να βλέπετε πιο συχνά ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο; Απαντήστε στην έρευνα του Moving Docs

στα 10

Είναι για καλό, τεκμηριωμένα!

Flix Team
Τι θα σας έκανε να βλέπετε πιο συχνά ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο; Απαντήστε στην έρευνα του Moving Docs

Το φεστιβάλ CineDoc και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμμετέχουν σε έρευνα κοινού που διεξάγει το πανευρωπαϊκό δίκτυο ντοκιμαντέρ Moving Docs.

Στόχος της έρευνας, που πραγματοποιείται σε πέντε χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ισλανδία, Γερμανία, Σουηδία), είναι να αποκαλύψει το προφίλ του σύγχρονου κοινού των ντοκιμαντέρ, να καταγράψει τις προτιμήσεις του και να το προσεγγίσει πιο αποτελεσματικά. Η έρευνα εξετάζει ποιοι επιλέγουν να δουν ντοκιμαντέρ, τι είδους θέματα προτιμούν, πού προτιμούν να βλέπουν τις ταινίες ή μέσω ποιας διαδικτυακής πλατφόρμας και γιατί. Ακόμα, από την έρευνα θα μάθουμε εάν και γιατί μια μερίδα του κοινού προτιμά τα ντοκιμαντέρ αντί των ταινιών μυθοπλασίας και ποιοι είναι οι παράγοντες που τελικά μας πείθουν να δούμε ένα συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο εδώ: Moving Docs: Ερευνα Κοινού

Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται online, εντελώς ανώνυμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα (10’ - 15’) κι είναι διασκεδαστικό, γιατί σε φέρνει αντιμέτωπο με... τον εαυτό σου!

Η έρευνα συντονίζεται από τον Βρετανό πανεπιστημιακό Χιου Τζόουνς σε συνεργασία με τους Ελληνες πανεπιστημιακούς του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Παντελή Βατικιώτη και Μάρθα Μιχαηλίδου. Το ερωτηματολόγιο περιμένει τις απαντήσεις σας μέχρι και τον Δεκέμβριο. Κατά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο Δρ. Τζόουνς θα δημοσιοποιήσει ερευνητική αναφορά, την οποία θα παρουσιάσει στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2020.

Πιάστε δουλειά, για το καλό του ντοκιμαντέρ!