Industry

Καλοκαίρι σημαίνει MFI Script 2 Film Workshops

στα 10

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops, στη Νίσυρο.

Flix Team
Καλοκαίρι σημαίνει MFI Script 2 Film Workshops

Το ΜΙΚ είχε φέτος για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δεχθεί δημιουργούς πέρα από τα σύνορα της ΕΕ. Έχοντας λάβει αιτήσεις από 71 projects και 133 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς, επέλεξε 66 κινηματογραφιστές με 30 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους από 11 χώρες της ΕΕ και 6 χώρες εκτός ΕΕ, φέρνοντας στην Ελλάδα projects από την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τη Σερβία και τις ΗΠΑ.

Για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα προσελκύει βραβευμένους κινηματογραφιστές, στο πλαίσιο ενός masterclass. Μετά τον Γέρζι Σκολιμόφσκι και τον Κριστιάν Μουντζίου, η Ελληνίδα δημιουργός Πέννυ Παναγιωτοπουλου θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες την εμπειρία της από το χώρο του κινηματογράφου, αλλά και από τα εργαστήρια του ΜΙΚ – αφού έχει και η ίδια πάρει μέρος περισσότερες από μία φορές.

Στη ζεστή αίθουσα του Ζωσιμοπουλείου, στο Μανδράκι της Νισύρου (29/6), θα μιλήσει για την κινητήρια δύναμη πίσω από την προσωπική της δημιουργία, για το ιδιαίτερο ύφος που χαρακτηρίζει το έργο της και για τις προκλήσεις της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφίας. Θα προηγηθεί στις 26 & 28/6 η προβολή των βραβευμένων ταινιών της: «September» και «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: ο Μπαμπάς μου», ως αφορμή για συζήτηση και περαιτέρω εμβάθυνση στα καίρια ζητήματα της συγγραφής, ανάπτυξης και προετοιμασίας της παραγωγής.

Θέλοντας, να διευρύνει, τέλος, το ρόλο που καλείται να παίξει στην εγχώρια κινηματογραφική πραγματικότητα, το ΜΙΚ εγκαινιάζει συνεργασίες με Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Νύχτες Πρεμιέρας, Syros IFF) και εικαστικούς φορείς (Στέρνα Residency), για να στηρίξει καθιερωμένες αλλά και ανερχόμενες δημιουργικές προσπάθειες.

Το MFI Script 2 Film Workshops 2015 περιλαμβάνει: τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθεί στη Νίσυρο (23/6-5/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο, ένα δεύτερο κύκλο στο Πυθαγόρειο Σάμου (11-18/10) και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο.

*Διαβάστε ακόμη: *