Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στρέφει το βλέμμα στη νέα εποχή

INDUSTRY 11 JUN 2018  /  Flix Team

Από τις 19 Ιουνίου μέχρι και τις 2 Ιουλίου, στη Νίσυρο, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου επιστρέφει με το πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων αλλά και καινοτομίες που το φέρνουν στην πρώτη γραμμή της κινηματογραφικής καινοτομίας.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου / Mediterranean Film Institute (MIK / MFI) μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops, σημαντικά ανανεωμένο αυτή τη φορά.

Eχοντας λάβει αιτήσεις από 101 projects και 179 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 35 χώρες, επέλεξε 45 κινηματογραφιστές με 25 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, 5 σενάρια τηλεοπτικών σειρών καθώς και 5 εκπαιδευόμενους βοηθούς καθηγητές που θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη σεναρίου και στην καθοδήγηση ομάδας. Ανάμεσα τους θα συμμετάσχουν με υποτροφία περισσότεροι από 20 Eλληνες και Κύπριοι κινηματογραφιστές με 9 έργα υπό ανάπτυξη.

Φέτος, για πρώτη φορά, ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη τηλεοπτικών σειρών από την Ελλάδα και την Ε.Ε. Τα τηλεοπτικά projects θα αναπτυχθούν υπό την καθοδήγηση των Γκέιμπορ Κρίγκλερ (ΗΒΟ Europe, Script Development Executive) και Μισέλ Σαμπέ (από τη βελγική τηλεόραση RTBF).

Dan Attias

Η έναρξη του νέου προγράμματος συνοδεύεται από μια αξιοσημείωτη επιτυχία για την εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά: ο Αμερικανός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών Νταν Ατίας, γνωστός για τη δουλειά του στις σειρές «The Wire», «True Detective», «Homeland», «Sopranos», «Lost», «Six Feet Under», «Killing» και πολλές άλλες, θα ταξιδέψει στην Νίσυρο ως εκλεκτός προσκεκλημένος του προγράμματος.

Εκεί, από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου θα συμβουλεύει τους συμμετέχοντες στο νέο τμήμα των τηλεοπτικών σειρών. Την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 19:00, θα δώσει ένα masterclass στο Ζωσιμοπούλειο κληροδότημα (Μανδράκι Νισύρου).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τον Νταν Ατίας στο επίσημο site του.

ΜΙΚ

Το ΜΙΚ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe/MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμο Νισύρου, τον Δήμο Ρόδου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ΜΙΚ. και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.