Φεστιβάλ / Βραβεία

Με το The Deep Blue Sea» του Τέρενς Ντέιβις θα κλείσει το φεστιβάλ του Λονδίνου

στα 10

Η καινούρια ταινία μυθοπλασίας του Βρετανού σκηνοθέτη μετά το μικρό διαλλειμά του με το ντοκιμαντέρ «Of Time and the City», θα είναι η ταινία που θα ριξει την αυλαία στις 27 Οκτωβρίου, για το 55o London Film Festival.

Με το The Deep Blue Sea» του Τέρενς Ντέιβις θα κλείσει το φεστιβάλ του Λονδίνου

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωση της ταινίας που θα ανοίξει το Φεστιβάλ, το «360» του Φερνάντο Μειρέγιες, η ανακοίνωση του φιλμ της λήξης, έμοιαζε αναμενόμενη.

Το «The Deep Blue Sea» μοιάζει με φυσική επιλογή, αφού όχι απλά ο Τέρενς Ντέιβις, είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο «βρετανούς» σκηνοθέτες του Αγγλικού σινεμά, αλλά και αυτή η ταινία του, μοιάζει με ιδανικό υλικό για gala screening.

Με την Ρέιτσελ Βάις στον ρόλο μιας καλοβαλμένης συζύγου ενός δικαστή στο Λονδίνο των ‘50ς που εγκαταλείπει τον γάμο της για έναν πιλότο της αεροπορίας, το φιλμ αποτελεί μεταφορά του κλασικού θεατρικού έργου του Τέρενς Ράτιγκαν.

Μια μελέτη για την απαγορευμένη αγάπη, τον καταπιεσμένο πόθο και τον φόβο της μοναξιάς, το φιλμ του Ντέιβις, μοιάζει να περιέχει τον σπόρο ενός σαρωτικού δράματος, που είμαστε σίγουροι ότι θα ανθίσει μεγαλοπρεπώς στην οθόνη.

«Το να επιλεγείς για το φεστιβάλ του Λονδίνου, είναι ευδαιμονία, το να επιλεγείς για το κλείσιμο του, μοιάζει με άνοδο στους ουρανούς» δήλωσε ο πάντα γλυκύς Τέρενς Ντέιβις, ο οποίος πριν δεχτεί ο χειροκρότημα των συμπατριωτών του, θα έχει κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ στο φεστιβάλ του Τορόντο.