Buzz

Matrix: σχεδόν 20 χρόνια μετά αποκαλύπτεται ο μυστικός κώδικας των τίτλων

στα 10

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την πρεμιέρα μίας από τις πιο επιδραστικές sci fi ταινίες, ο designer των τίτλων αρχής μάς αποκαλύπτει τι σημαίνει η διάσημη πράσινη κωδικοποιημένη βροχή του «Matrix».

Matrix: σχεδόν 20 χρόνια μετά αποκαλύπτεται ο μυστικός κώδικας των τίτλων

Η πρεμιέρα του «Matrix» των αδελφών Γουατσόφσκι το 1999 έφερε επανάσταση στην κινηματογραφική φόρμα της επιστημονικής φαντασίας όπως την ξέραμε. Πολλοί οι μιμητές αργότερα, λίγα τα καλά αποτελέσματα.

Η σκοτεινή αισθητική της ταινίας είχε κάποια αναγνωρίσιμα πλέον trademarks, κι ένα από αυτά ήταν η «πράσινη ψηφιακή βροχή» των τίτλων - ένας μυστικός κώδικας που σε έβαζε εξ αρχής σε ένα άγνωστο, μεταποκαλυπτικό σύμπαν.


Τι σήμαινε όμως; Ποιο μήνυμα επικοινωνούσε ο κώδικας αυτός στο θεατή; Σήμερα, ο Σάιμον Γουάιτλι, ο production designer της ταινίας αποκαλύπτει το κρυφό μήνυμα.

«Λυπάμαι που θα σας χαλάσω την όποια θεωρία σας. Αλλά στην ουσία πρόκειται για συνταγές για σούσι. Σκανάρισα τις λέξεις από το βιβλίο γιαπωνέζικης κουζίνας της γυναίκας μου και δημιούργησα τον κώδικα του Matrix...»

Γελάσαμε πολύ κι αυτοσαρκαστικά. Οχι, δε χρειάζεται να έχουν όλα ένα κρυφό νόημα. Είναι από τις φορές που η ουσία τρώει, δικαίως, σφαίρα από την αισθητική. Και μάλιστα σε αργή κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα: