Buzz

O Ερνεστ Χέμινγουεϊ ονειρευόταν τη Μάρλεν Ντίτριχ γυμνή, μεθυσμένη, να πεθαίνει στη σκηνή!

στα 10

Ενα από τα γράμματα που έστειλε ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ στη «φίλη» του Μάρλεν Ντίτριχ, δημοπρατείται μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα της στις 17 Μαρτίου.

O Ερνεστ Χέμινγουεϊ ονειρευόταν τη Μάρλεν Ντίτριχ γυμνή, μεθυσμένη, να πεθαίνει στη σκηνή!
Ο Ερνεστ Χέμινγουεί και η Μάρλεν Ντίτριχ το 1938

O Ερνεστ Χέμινγουεϊ γνωρίστηκε με την Μάρλεν Ντίτριχ σε ένα κρουαζερόπλοιο το 1934. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος, αν και στα 30 χρόνια που κράτησε η σχέση τους - μέχρι την αυτοκτονία του Χέμινγουεϊ - δεν υπήρξαν ποτέ εραστές, αλλά περισσότερο δύο φίλοι που φλέρταραν ασύστολα, καταδικασμένοι σε ένα «μη συγχρονισμένο πάθος», όπως το περιέγραφε ο Χέμινγουεϊ.

«Υπήρξαμε θύματα ενός μη συγχρονισμένου πάθους. Οταν εγώ δεν ήμουν ερωτευμένος, η Γερμανίδα μου ήταν βαθιά μέσα σε κάποια ρομαντική σχέση και σε εκείνες τις φάσεις που η Ντίτριχ ήταν στην επιφάνεια και κολυμπούσε με αυτά τα θεσπέσια μάτια σε αναζήτηση, εγώ ήμουν δεσμευμένος», έγραφε ο Χέμινγουεϊ εξηγώντας γιατί δύο άνθρωποι που μπορούσαν να επικοινωνούν τόσο καλά δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν εραστές.

Για τον Χέμινγουεϊ η Ντίτριχ ήταν «η μικρή μου Γερμανίδα» («my little Kraut») και για τη Ντίτριχ ο Χέμινγουεϊ ήταν ο «Papa». Η αλληλογραφία τους, που βγήκε στη δημοσιότητα από την κόρη της Ντίτριχ, Μαρία Ρίβα, το 2007 αποκάλυψε ένα μεγάλο έρωτα που απλά δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Και τώρα ένα από τα γράμματα αυτά θα δημοπρατηθεί στις 17 Μαρτίου μαζί με άλλα αντικείμενα της Ντίτριχ, φέρνοντας ξανά στη δημοσιότητα μια από τις πιο ρομαντικές ιστορίες που γνώρισε ο προηγούμενος αιώνας.

2

Το γράμμα γράφτηκε το 1955 και βρίσκει τον Χέμινγουεϊ να παρηγορεί την Ντίτριχ, η οποία δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με το σόου της στο Λας Βέγκας. Ο Χέμινγουεϊ της γράφει πως αν το ανέβαζε αυτός θα την έβαζε «να πυροβολείται στη σκηνή, μεθυσμένη από ένα αυτοπυροδοτούμενο minewerfer (όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο). Θα σε είχα να προσγειώνεσαι γυμνή στη σκηνή και μεθυσμένη και θα ανακοινώναμε πως δεν γνωρίζαμε πως η κυρία είναι μεθυσμένη.»

Εκείνη την εποχή, έξι χρόνια πριν την αυτοκτονία του Χέμινγουεϊ, ο συγγραφέας δούλευε στην κινηματογραφική μεταφορά του «Ο Γέρος και η Θάλασσα» και έγραφε στη Ντίτριχ για τις δυσκολίες - κυρίως το γεγονός πως δεν μπορούσε να βρει το μεγάλο ψάρι πού ήθελε για την ιστορία. «Σε αγαπώ τόσο πολύ και δεν ήθελα ποτέ να αναμειχθούμε σε οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση, όπως σου έγραψα όταν προέκυψε αυτό το θέμα. Κανείς από τους δυο μας δεν έχει αρκετό αίμα πόρνης για αυτό.»

Η αλληλογραφία του Χέμινγουεϊ και της Ντίτριχ ανήκουν στη βιβλιοθήκη «John F. Kennedy» της Βοστόνης, αλλά μερικές επιστολές βρίσκονται στα χέρια των εγγονών της Ντίτριχ. Η συγκεκριμένη επιστολή - μία από τις πιο αποκαλυπτικές και η πρώτη που δημοπρατείται μετά το 1997, αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από 50.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: