Buzz

«Μαριονέτες» του Παντελή Καλατζή: Παραθρησκευτικές αδελφότητες σε μια νουάρ Αθήνα

στα 10

Στη μέση των γυρισμάτων της βρίσκεται η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παντελή Καλατζή με τίτλο «Μαριονέτες», ένα ψυχολογικό θρίλερ με ήρωα έναν νεαρό άνδρα που ερευνώντας τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μυστική και παραθρησκευτική αδελφότητα στη νουάρ Αθήνα του σήμερα.

«Μαριονέτες» του Παντελή Καλατζή: Παραθρησκευτικές αδελφότητες σε μια νουάρ Αθήνα

Ο Φίλιππος είναι ένας δημοσιογράφος που ζει απομονωμένος σε κάποιο χωριό της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια.

Ολα ανατρέπονται όταν πληροφορείται για την άγρια δολοφονία του αδελφικού φίλου και πρώην συνεργάτη του, Στέργιου. Η είδηση θα τον ταράξει ενώ ταυτόχρονα η ζωή του αρχίζει να απειλείται. Ψάχνοντας να βρει απαντήσεις αποφασίζει να επιστρέψει στην Αθήνα.

Κατά περίεργο τρόπο με την άφιξη του πολλοί τον βοηθούν στην αναζήτηση του. Είναι όμως τα στοιχεία που συλλέγει πραγματικά ή μια καλοστημένη παγίδα;

Σύντομα θα καταλάβει πως ο θάνατος του φίλου του έχει σχέση με μια κοινή δημοσιογραφική τους έρευνα από το παρελθόν όπου ήταν και ο λόγος που έφυγε από την Αθήνα. Θα βρει την Νικολέτα, μια νεαρή ζωγράφο και κοπέλα του Στέργιου που θα του δώσει νέα δεδομένα για την υπόθεση και μαζί θα αναζητήσουν την λύση του μυστηρίου.

Τότε μια άγνωστη γυναίκα η Λία έρχεται για να ξετυλίξει ακόμα περισσότερο το κουβάρι της υπόθεσης προσφέροντας στον Φίλιππο μια σημαντική πληροφορία. Η απόφαση είναι πλέον δική τους.

Θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό και πλέον θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα φύγουν μακριά η αν θα γίνουν μαριονέτες στα χέρια ενός πανίσχυρου συστήματος.

2 Η Γιούλικα Σκαφίδα με την κλακέτα της ταινίας

Αυτή είναι η επίσημη υπόθεση της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Παντελή Καλατζή με τίτλο «Μαριονέτες» που συνεχίζει τα γυρίσματά της αυτόν τον καιρό, με σκοπό να βγει στις αίθουσες το 2014.

Γεννημένος το 1984, ο Παντελής Καλατζής σπούδασε σκηνοθεσία στη Γαλλία και την Ιταλία και ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ με τις ταινίες μικρού μήκους «Αποσύνθεση» (2008) και «Fidji» (2009), ενώ έχει σκηνοθετήσει και ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «H Κιβωτός του Κόσμου» το 2011. Το 2009 ίδρυσε τη Showtime Productions, ενώ το 2012 ανέλαβε χρέη παραγωγού στην τελευταία ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Ενα Πλοίο για την Παλαιστίνη».

2 Ο Αλέξης Γεωργούλης στα γυρίσματα μαζί με τον Ακη Σακελλαρίου και τη Ναταλία Δραγούμη

Στις «Μαριονέτες» πρωταγωνιστούν οι Αλέξης Γεωργούλης, Γιώργος Κιμούλης, Ακης Σακελλαρίου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κλέλια Ρένεση, Γιώργος Χρανιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Ναταλία Δραγούμη, Τάσος Νούσιας και άλλοι.

Μαριονέτες info

Σκηνοθεσία: Παντελής Καλατζής / Σενάριο: Παντελής Καλατζής - Λάζαρος Μπαλαούρας / Παραγωγός: Showtime Productions / Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος / Διεύθυνση Παραγωγής: Ματθαίος Βούλγαρης / Διευθυντής Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης /Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Γιώργος Γεωργίου / Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδραχτάς / Μουσική: Γιώργος Αλκαίος

2 Ο Παντελής Καλατζής με τον Ακη Σακελλαρίου

Διαβάστε περισσότερα για τη Showtime Productions στο επίσημο site της στο Ιντερνετ.