Buzz

Αποχαιρετώντας τη γυναίκα που γλίτωσε από τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι»

στα 10

Διάσημη και μόνο για το γεγονός πως ήταν η μόνη που γλίτωσε από τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι» του Τομπ Χούπερ, η Μέριλιν Μπερνς αποχαιρέτησε αυτή τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Αποχαιρετώντας τη γυναίκα που γλίτωσε από τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι»

«Οταν τελείωσαν τα γυρίσματα, ήμουν τόσο ευγνώμων που δεν θα χρειαζόταν να ξαναζήσω την εμπειρία. Ημουν το πιο ευτυχισμένο κορίτσι στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όμως, ήμουν 100% συγκεντρωμένη και δεν ήταν ακριβώς κάτι ευχάριστο. Σε κάθε περίπτωση ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.»

Πριν η Μέριλιν Μπερνς συναντήσει τον Τομπ Χούπερ και μείνει για πάντα στην ιστορία ως το κορίτσι που γλίτωσε από τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι», ήταν μια Τεξανή που λάτρευε το σινεμά και το θέατρο. Οσο ήταν ακόμη στο σχολείο έπαιζε σε θεατρικές παραστάσεις και το 1970 έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στο «Brewster McCloud» του Ρόμπερτ Αλτμαν, πριν αποφοιτήσει από Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Οστιν.

To 1974 ήταν έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στο «Lovin' Molly» του Σίντνεϊ Λιούμετ, αλλά αντικαταστάθηκε από τη Σούζαν Σαράντον και το 1975 έπαιξε ένα μικρό ρόλο στο «The Great Waldo Pepper» του Τζορτζ Ρόι Χιλ.

Marilyn Burns The Texas Chainsaw Massacre

O πρώτος και σημαντικότερος πρωταγωνιστικός της ρόλος θα ήταν όμως αυτός της Σάλι Χάρντεστι στο «The Texas Chainsaw Massacre» του Τομπ Χούπερ, ανακηρύσσοντάς την σε μια από τις πιο θρυλικές screaming queens του παγκόσμιου σινεμά, σε μια κινηματογραφική εμπειρία στην οποία δεν σταμάτησε ποτέ να επιστρέφει σε όλη της την καριέρα, συμμετέχοντας σε ειδικές προβολές της ταινίας σε όλον τον κόσμο και μιλώντας για τα παρασκήνια των γυρισμάτων που άφησαν πάνω της τα σημάδια μιας από τις πιο ιστορικές στιγμές του αμερικάνικου σινεμά.

Η Μέριλιν Μπερνς έπαιξε και στο «Eaten Alive» του Τομπ Χούπερ το 1977, αλλά η σημαντικότερη - μετά «Texas Chainsaw Massacre» - εμφάνισή της ήταν στην τηλεοπτική μίνι - σειρά «Helter Skelter» που το 1976 άνοιξε το φάκελο των δολοφονιών της συμμορίας του Τσαρλς Μάνσον και προτάθηκε για τρία βραβεία Emmy.

Marilyn Burns Helter Skelter

H καριέρα της όμως έσβησε άδοξα με λίγους ακόμη ρόλους στα 80s και ένα cameo στο reboot του «The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation» του 1994 και στο σίκουελ «Τexas Chainsaw 3D» του 2013.

Σε μια συνέντευξή της το 2004 είχε δηλώσει πως η μεγαλύτερη ευτυχία της όταν γύριζε τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι» ήταν «απλά ότι έκανε την ταινία», παρόλο που τελικά ο σημαντικότερος ρόλος της δεν της απέφερε ούτε χρήματα, ούτε την αρχή μιας σπουδαίας καριέρας: «Δεν παραπονιέμαι για τίποτα. Φυσικά και ήταν δύσκολα αλλά ευχαριστήθηκα κάθε λεπτό του. Δεν θα άλλαζα την εμπειρία για τα χρήματα».

Marilyn Burns Στο Χιούστον, το 2004, σε ένα από τα reunion του καστ του «Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι»

Η Μέριλιν Μπερνς βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Χιούστον σε ηλικία 65 ετών.

Διαβάστε ακόμη: