Buzz

Η Μάργκαρετ Ατγουντ συνδέει την 11η Σεπτεμβρίου με το... «Star Wars»

στα 10

Σε συνέντευξή της στο Variety, η συγγραφέας του «Handmaid's Tale» υποστήριξε ότι δεν βγήκε μόνο η δική της δυστοπική ιστορία προφητική. Είχαν προηγηθεί οι Δίδυμοι Πύργοι.

Η Μάργκαρετ Ατγουντ συνδέει την 11η Σεπτεμβρίου με το... «Star Wars»

Ο πρώτος κύκλος του «The Handmaid's Tale» (8 ΕΜΜΥ και 2 Χρυσές Σφαίρες) έγινε τηλεοπτικό φαινόμενο: καμία άλλη σειρά δεν προκάλεσε τόσες πολιτικές συζητήσεις. Κι αυτό, γιατί το δυστοπικό μέλλον της ιστορίας μοιάζει να δραπέτευσε από τη σφαίρα της φαντασίας της Mάργκαρετ Ατγουντ και να προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και το παρόν της Αμερικής. Με την εκλογή του Προέδρου Τραμπ και τις πρώτες του σαφείς δρακόντειες και οπισθοδρομικές νομοθεσίες (για τους μετανάστες, την υγεία, τις αμβλώσεις) το πρόσωπο ενός νέου φασισμού διαγράφηκε ξεκάθαρα, κάνοντας πολύ σαφές αυτό που υπονοούσε πάντα το μυθιστόρημα της Ατγουντ: μην εφησυχάζεστε – οι ελευθερίες και τα δικαιώματά σας δεν είναι δεδομένα.

Διαβάστε την κριτική του Flix για τον πρώτο κύκλο: To «Handmaid’s Tale» είναι κάτι παραπάνω από το δυστοπικό sci-fi που έχεις συνηθίσει

Λίγο πριν την πρεμιέρα του 2ου κύκλου, σε συνέντευξή της στο Variety, η Ατγουντ ξάφνιασε με την απάντησή της: ναι, μπορεί να υπάρχουν παραλληλισμοί με την Προεδρία του Τραμπ και στο δικό της sci-fi φουτουριστικό δράμα, αλλά εδώ έχουν γίνει και χειρότερα!

Δείτε κι αυτό: Πρώτες εικόνες από το δεύτερο κύκλο του «The Handmaid's Tale»

-Εδώ το Star Wars έδωσε την ιδέα για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου!
-Το πιστεύετε πραγματικά αυτό;
-Μα θυμάστε την πλοκή του πρώτου «Star Wars»; Δύο τύποι πέφτουν με ένα αεροπλάνο κι ανατινάζουν το στόχο τους. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην ταινία τη γλιτώνουν. Μετά την επίθεση της 11ης, η κυβέρνηση προσέλαβε χολιγουντιανούς σεναριογράφους για να τους πουν τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί. Οι σεναριογράφοι sci-fi ταινιών είναι πολύ καλοί στο να προβλέπουν το δυστοπικό μέλλον. Δεν βγαίνουν όλα αληθινά, αλλά υπάρχουν αρκετά σενάρια τύπου «τι θα γινόταν αν...» εκεί έξω.

Προετοιμαστείτε για τον 2ο κύκλο του Handmaid's Tale με το πιο πρόσφατο trailer:


.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: