Buzz

Η νέα ταινία του Ζακ Περέν αφηγείται την 20.000 χρόνων σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο των άγριων ζώων

στα 10

Το «Les Saisons» είναι μια ιδανική περίπτωση transmedia, συνδέοντας μια ταινία με μια σειρά animation, ένα video game κι ένα app και, μαζί, μια πανέμορφη αναδρομή στη δική μας άγρια φύση.

Η νέα ταινία του Ζακ Περέν αφηγείται την 20.000 χρόνων σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο των άγριων ζώων

Μετά τα «Ταξιδιάρικα Πουλιά» και τους «Ωκεανούς», ο Ζακ Περέν κι ο Ζακ Κλουζό, το τολμηρό δημιουργικό δίδυμο που έχει καταφέρει να μάς συνδέσει, με χιούμορ και τρυφερότητα, με τις αληθινές ρίζες μας, εκείνες που βρίσκονται στη φύση, έχουν έτοιμο το νέο ντοκιμαντέρ τους, που λέγεται «Les Saison» («Οι Εποχές»). Οι κεντρικοί ήρωές του είναι βίσωνες, λύκοι, άλογα, αγριογούρουνα, αρκούδες, αλεπούδες, αμφίβια, έντομα, ολόκληρος ο πληθυσμός του άγριου κόσμου με τον οποίο ο άνθρωπος, ήρεμα ή όχι, συμβιώνει εδώ και 20.000 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: To «Making a Murderer» είναι μια καθηλωτική καταγραφή ανθρώπινης αποτυχίας

saisons 607

Σύμφωνα με τον Ζακ Κλουζό, ο στόχος του ντοκιμαντέρ «Les Saison» είναι να «ξαναδούμε την Ιστορία από την οπτική πλευρά των ζώων και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους εαυτούς μας και την πορεία μας.» Η ταινία διατρέχει την ιστορία του Ανθρώπου και του Ζώου μέσα από τα στάδιά της, την εποχή των πάγων, την εποχή του δάσους, της εξοχής, τη βιομηχανική εποχή, ως τη νέα «συμμαχία» που διαμορφώνεται σήμερα ανάμεσα στους δυο κόσμους. Λέει ο Ζακ Περέν, «ο άνθρωπος δεν έχει απλώς ανάγκη τα προϊόντα του δάσους, έχει ανάγκη το απροσδόκητο του ζωντανού κόσμου. Εχει ανάγκη το όνειρο, την περιπέτεια, την έκπληξη. Η δίψα μας για το απόλυτο δε σβήνει - χρειάζεται, αντίθετα, ένα πεδίο τόσο μεγάλο όσο η δική της απεραντοσύνη.»

Δείτε ακόμη: Τι είναι αυτό που το λένε «Love»; Ο Τζαντ Απατοου μας εξηγεί

saisons 607

Οι «Εποχές» θα βγουν στις γαλλικές αίθουσες στις 27 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον κόσμο. Οι δυο δημιουργοί, ωστόσο, δεν περιορίζουν την έρευνα και το στόχο τους στην ταινία. Από τη μια πλευρά, το website του «Les Saisons» προτείνει βιβλία ίδιου εδιαφέροντος, φιλοξενεί μια διασκεδαστική εκπαιδευτική ενότητα, ένα παιδαγωγικό παιχνίδι και συναρπαστικά επιστημονικά στοιχεία. Από την άλλη πλευρά, η δωρεάν εφαρμογή για smartphones και tablets Les Saisons : Morphosis, προσκαλεί το χρήστη, ανάμεσα σε μια σειρά κινουμένων σχεδίων κι ένα video game, να πάρει μέρος στην εξέλιξη 20.000 χρόνων του τοπίου και τη μεταμόρφωση των ζωντανών πλασμάτων, διανύοντας 6 ιστορικές περιόδους και 18 διαδραστικά επεισόδια. Το app, σε σενάριο Στεφάν Ντουράν και με τη συνεργασία μιας μεγάλης επιστημονικής ομάδας, προσφέρεται για χρήστες από την ηλικία των 6 και (πολύ, πολύ) παραπάνω και, διερευνώντας τον κόσμο του χτες βοηθά στην κατανόηση και την αξιοποίηση του σήμερα. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ για το app και το τρέιλερ του «Les Saisons» των Ζακ Περέν και Ζακ Κλουζό.





Διαβάστε ακόμη: O Γκρίμουρ Χακόναρσον είναι ο Ισλανδός που έκανε αυτήν την υπέροχη ταινία με τα κριάρια!