Industry

«Ερωτας με την Πρώτη Μπουνιά»: Μην αντιστέκεστε, δείτε πρώτοι την ταινία

στα 10

Ερχεται από τη Γαλλία, βραβευμένη στις Κάννες, σκηνοθετικό ντεμπούτο, μια ανατρεπτική ρομαντική κομεντί που σπάει τα όρια μεταξύ των φύλων. Δείτε το «Les Combattants» σε avant-premiere.

Flix Team
«Ερωτας με την Πρώτη Μπουνιά»: Μην αντιστέκεστε, δείτε πρώτοι την ταινία

Περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του, ο Αρνό έχει μπροστά του ένα ήσυχο καλοκαίρι. Μέχρι που θα συναντήσει τη Μαντλέν, μια όμορφη και σκληροτράχηλη κοπέλα, με καλογυμνασμένο σώμα και ένα σωρό προφητείες για το τέλος του κόσμου. Εκείνος δεν έχει μεγάλες προσδοκίες, εκείνη προετοιμάζεται για το χειρότερο. Εκείνος δέχεται τα πράγματα όπως έχουν, εκείνη τσακώνεται, τρέχει, κολυμπάει και σπρώχνει τον εαυτό της στα άκρα. Αν και δεν του έχει ζητήσει τίποτα, μέχρι πού είναι διατεθειμένος να φτάσει για αυτήν; Είναι μια ιστορία αγάπης, ή επιβίωσης, ή και τα δύο;

combattants 607

«Για τον Αρνό και τη Μαντλέν, το παν είναι η διαρκής δράση, η πρόοδος και η εξυπνάδα. Βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Εξ ου και ο γαλλικός τίτλος της ταινίας, «Les Combattants», που σημαίνει μαχητές. Για παράδειγμα, στην αρχή της ταινίας, το πένθος του Αρνό δεν τον ωθεί στην αποστασιοποίηση ή στην παθητικότητα. Αντιθέτως, σηκώνεται όρθιος και προσπαθεί να βρει μία λύση. Το ίδιο ισχύει με τη Μαντλέν. Δεν μπορεί να σταθεί ακίνητη. Τρώγεται και θέλει να κινείται διαρκώς. Υποβάλλει τον εαυτό της σε εντατική προπόνηση για να εκτονώσει την υπερέντασή της. Οταν αισθάνεται χαμένη, απλώς ρωτάει τον Αρνό, «τι θα κάνουμε τώρα;» . Αυτός της απαντάει «Προσαρμοζόμαστε. Επιβιώνουμε». Ετσι λειτουργούν. Εκεί στηρίζεται η σχέση τους. Είναι αυτή η ικανότητα για δράση, ανασυγκρότηση και επινόηση καινούριων κόσμων.» Ετσι περιγράφει τους δυο ήρωές του ο σκηνοθέτης, Τομά Καϊγέ, που με την πρώτη του ταινία βραβεύτηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες, αλλά και στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

combattants 607

Μια αλλιώτικη ιστορία ενηλικίωσης που δεν αφήνει κανέναν να ξεφύγει από τη γοητεία ενός πανέξυπνου σεναρίου και δυο ακαταμάχητων πρωταγωνιστών (η Αντέλ Ενέλ της «Suzanne» και ο Κέβιν Αζαΐς που τιμήθηκε για τον ρόλο του με το Σεζάρ πιο Υποσχόμενου Ηθοποιού φέτος), καταφέρνει ταυτόχρονα ν' αγκαλιάσει την οικιότητα μιας κλασικής εφηβικής ερωτικής ιστορίας, αλλά και ν' αποτυπώσει με ακρίβεια τον παλμό της σημερινής νέας γενιάς.

combattants 607

Το Flix και η Feelgood σάς προσκαλούν να δείτε πρώτοι την ταινία «Ερωτας με την Πρώτη Μπουνιά» («Les Combattants»), στην avant-premiere που θα γίνει τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, στον κινηματογράφο Δαναό, στις 20.15 (ώρα προσέλευσης 19.45). Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση για την προβολή, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα μας στο facebook, κάντε like, share ή comment στο post και μπείτε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 3 Μαΐου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με direct message.

Η ταινία «Ερωτας με την Πρώτη Μπουνιά» θα βγει στους κινηματογράφους την Πέμπτη, 7 Μαΐου, από τη Feelgood.

combattants poster 607