Industry

Κερδίστε εισιτήρια για τις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας!

στα 10

To «They Glow in the Dark» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και το «Roughcut» της Ελιάνας Αμπραβανέλ θα προβάλλονται από την Πέμπτη στον Δαναό. Εσείς έχετε την ευκαιρία να τις δείτε δώρο!

Flix Team
Κερδίστε εισιτήρια για τις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας!

Μερικά ντοκιμαντέρ δεν χρειάζονται περίτεχνη κάμερα, αυστηρή διεύθυνση φωτογραφίας, επίμονη και πολύχρονη παρατήρηση, κινηματογραφική διαδρομή τεκμηρίωσης ή χρήματα, για να είναι απλά σπουδαία. Δυο τέτοια ντοκιμαντέρ, το «They Glow in the Dark» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και το «Roughcut» της Ελιάνας Αμπραβανέλ, θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από αυτήν την Πέμπτη στον κινηματογράφο Δαναό, δίνοντας στους θεατές να γνωρίσουν τους ιδιαίτερους και συναρπαστικούς ήρωές τους.

Στο «They Glow in the Dark», ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης καταγράφει την ιστορία δύο πρώην εραστών που αποφασίζουν να μείνουν μαζί στην μετά - Κατρίνα Νέα Ορλεάνη, αποφασισμένοι να επιβιώσουν, αφήνοντας πίσω το ένδοξο παρελθόν τους και αντιμετωπίζοντας με διάθεση και πείσμα πραγματικού αγωνιστή τη φυσική φθορά της ταλαιπωρημένης υγείας τους και του χρόνου που περνάει.

glow

Οι ήρωες του ντοκιμαντέρ αποκαλύπτονται με την απαλλαγμένη από μελοδραματισμούς και φτηνές κινήσεις εντυπωσιασμού ματιά ενός δημιουργού που εδώ και χρόνια ισορροπεί στις παρυφές του ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ («Chip & Ovi», «H Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζούνιορ») παραδίδοντας φιλμικά κομμάτια ανθρώπινης ζωής που λίγοι θα τολμούσαν να δουν κατάματα, πόσο μάλλον να τα μετατρέψουν σε ζωτικές κινηματογραφικές εμπειρίες ή love stories ικανά να σου ραγίσουν την καρδιά.

rough

Στο «Roughcut», η Ελιάνα Αμπραβανέλ παρακολουθεί με την κάμερά της την Μπάμπι, μια τρανσέξουαλ φιλιππινέζα μετανάστρια που ζει στην Αθήνα δουλεύοντας ως κομμώτρια προκειμένου να μπορεί να συντηρεί την οικογένειά της - τη μητέρα, το σύζυγο και τον εξάχρονο γιό της.

Μέσα στη χειροποίητη φτιαξιά του, όμως, το ντοκιμαντέρ της Ελιάνα Αμπραβανέλ είναι χωρίς καμία υπερβολή ένας ολόκληρος τεράστιος και θαυμαστός κόσμος, χτισμένος από τα υλικά που φτιάχνονται οι μικρές, αθέατες μα τόσο συναρπαστικές ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα μας, όπως για παράδειγμα σε ένα μικρό διαμέρισμα της Αθήνας οπου λειτουργεί και ως κομμωτήριο και όπου καθημερινά - ανάμεσα σε ψαλίδια, χτένες και πιστολάκια - εκτυλλίσσεται σε μικρογραφία όλη η κοινωνικοπολιτικοοικονομική διάσταση ενός ξένου που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Το Flix και ο κινηματογράφος Δαναός σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για να δείτε τη μία από τις δύο ταινίες, όποια επιλέξετε, στις προβολές τους στον κινηματογράφο Δαναό που ξεκινούν από αύριο Πέμπτη 2 Μαΐου και μέχρι το τέλος της πρώτης τους εβδομάδας. Στείλτε μας email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο subject τον τίτλο της ταινίας που θέλετε να παρακολουθήσετε: «They Glow in the Dark» ή «Roughcut». Ο διαγωνισμός ισχύει μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, 2 Μαΐου και οι νικητές που θ’ αναδειχθούν με κλήρωση, θα ενημερωθούν με email.