Buzz

«Τι έκανε ο Τζος»: Ο Τζος Γουίντον κατηγορείται για τοξική αντιεπαγγελματική συμπεριφορά

στα 10

Ο ισχυρός άνδρας πίσω από τις τεράστιες επιτυχίες της Marvel και τη DC κατηγορείται ξανά για τοξικό εργασιακό περιβάλλον, αυτή τη φορά από την Καρίσμα Κάρπεντερ του «Buffy the Vampire Slayer». Και ο θόρυβος μεγαλώνει...

«Τι έκανε ο Τζος»: Ο Τζος Γουίντον κατηγορείται για τοξική αντιεπαγγελματική συμπεριφορά

«Για περίπου δύο δεκαετίες, κράτησα το στόμα μου κλειστό και επιπλέον έβρισκα δικαιολογίες για γεγονότα που με τραυμάτισαν και συνεχίζουν να με τραυματίζουν ακόμη και σήμερα.»

Η Καρίσμα Κάρπεντερ, η Κορντέλια Τσέις του «Buffy the Vampire Slayer» έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram ένα κείμενο στο οποίο καταγγέλει τον Τζος Γουίντον για κατάχρηση εξουσίας και τη δημιουργία τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος την εποχή των γυρισμάτων της σειράς, αναφέροντας μια σειρά από προσωπικές προσβλητικές επιθέσεις που την έχουν σημαδέψει.

buffy

Το καστ της σειράς

Οι κατηγορίες αφορούν την εποχή που ήταν έγκυος, με τον Γουίντον να την αποκαλεί «χοντρή» και ουσιαστικά να την απειλεί και να την απολύει στη δεύτερη σεζόν της σειράς, έχοντας προσπαθήσει επανειλλημμένα να την μειώσει και να την τρομοκρατήσει.

Η Κάρπεντερ δηλώνει ότι θέλησε να μιλήσει, εμπνεόμενη από τον Ρέι Φίσερ που τον Ιούλιο του 2020 κατηγόρησε κι αυτός τον Γουίντον για «βίαιη, αντιεπαγγελματική και μη αποδεκτή συμπεριφορά» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Justice League» το 2017. Τον Φίσερ τότε υποστήριξε και ο Τζέισον Μομόα, επιβεβαιώνοντας την άσχημη ατμόσφαιρα στα επαναληπτικά γυρίσματα της ταινίας.

buffy

Ο Τζος Γουίντον με τη Σάρα Μισέλ Γκέλαρ στα γυρίσματα της σειράς

Η Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, πρωταγωνίστρια στο «Buffy the Vampire Slayer» απάντησε με τον δικό της τρόπο στο λογαριασμό της στο Instagram: «Αν και είμαι περήφανη να συνδέεται το όνομά μου με την Μπάφι Σάμερς, δεν θέλω να συνδέεται αιώνια με το όνομα του Τζος Γουίντον.»

Η Μισέλ Τράχτενμπεργκ που υποδυόταν την αδερφή της Σάρα Μισέλ Γκέλαρ στο «Buffy the Vampire Slayer» την ευχαρίστησε και μοιράστηκε το ποστ της στο instagram, αναφερόμενη και στη δική της εμπειρία που με τον Τζος Γουίντον, την οποία περιγράφει ως «ανάρμοστη».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Τζος Γουίντον για τις καταγγελίες.