Buzz

«I guess that's why they call it a punch line!»: δείτε τα πρώτα 5 λεπτά του «Lockout»

στα 10

Σενάριο-παραγωγή του Λικ Μπεσόν. Σκηνοθεσία Τζέιμς Μάδερ και Στίβεν Στ. Λέτζερ («Adam & Paul»). Πρωταγωνιστής ο υπέροχος, χαμαιλεοντικός, γυμνασμένος Γκάι Πιρς. Δείτε τα πρώτα 5 λεπτά του «Lockout», της sci fi περιπέτειας που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 3 Μαΐου!

«I guess that's why they call it a punch line!»: δείτε τα πρώτα 5 λεπτά του «Lockout»

Πήγαμε στο Παρίσι για τις συνεντεύξεις κι επιστρέψαμε με δώρα. Δείτε τα πρώτα λεπτά της νέας παραγωγής του Λικ Μπεσόν, «Lockout». Σε μία φουτουριστική εποχή, οι κυβερνήσεις θα στέλνουν τους κατάδικούς τους μακριά από τη γη, σε φυλακές στο διάστημα, όπου οι κρατούμενοι κοιμίζονται με παραισθησιογόνα αέρια και κρατιούνται σε κελιά-ψυγεία. Αυτή η «ύπνωση» δημιουργεί εγκεφαλικές βλάβες και αυξάνει την επιθετικότητα. Οταν η κόρη του Προέδρου της Αμερικής επισκέπτεται τον μακρινό πλανήτη για να διερευνήσει ως δημοσιογράφος τις αρνητικές επιπτώσεις της ύπνωσης, όλα πηγαίνουν στραβά: ανταρσία ξεσπά στις φυλακές, εκείνη αιχμαλωτίζεται και η αμερικανική κυβέρνηση στέλνει έναν πρώην CIA πράκτορα σε αποστολή για τη διάσωση της Πρώτης θυγατέρας. Μόνο που εκείνος είναι ρεμάλι. Ενας κυνικός, βαριεστημένος πράκτορας, πανέξυπνος, κυνικός, ετοιμόλογος και με τη δική του ατζέντα.

Με στιλ που θυμίζει στο έπακρο την κωμική διάσταση των action heroes των 80ς (π.χ. Μπρους Γουίλις στα «Die Hard») η ταινία των δύο Δουβλινέζων σκηνοθετών απέχει εντελώς από το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο («Adam & Paul») και ρίχνει γροθιές (punches) και ατάκες (punch lines) με ίδια συχνότητα.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι σπουδαίο (δεν σε πείθουν σενάριο, καταστάσεις, χαρακτήρες, ενώ η ατμόσφαιρα graphic novel μοιάζει με φτωχό υποκατάστατο των τόσων και τόσων πια ταινιών αλά «Sin City») αλλά ο ίδιος ο Γκάι Πιρς είναι απολαυστικός: ένας ηθοποιός που ενδιαφέρεται να αλλάξει τόσο επιδερμικά όσο κι ουσιαστικά ανάλογα με ό,τι διαφορετικό αναλαμβάνει. Μεταμορφωμένος με εντατική γυμναστική, αλλά πάνω από όλα με ένα σαρκαστικό χιούμορ που τσακίζει κόκκαλα (στην κυριολεξία) δίνει ενδιαφέρον στην οθόνη και στην ταινία.

Πάρτε ένα μικρό δείγμα από το «Lockout» με τα πρώτα 5 λεπτά που επέτρεψε η EuroCorp του Μπεσόν να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 3 Μαΐου.