Buzz

Ο Χάρισον Φορντ έπεσε με το αεροπλάνο – αλλά σώθηκε γιατί είναι φοβερός πιλότος!

στα 10

Η αγάπη του Χάρισον Φορντ για τις βόλτες στον ουρανό λίγο έλειψε ν’ αποβεί μοιραία.

Ο Χάρισον Φορντ έπεσε με το αεροπλάνο – αλλά σώθηκε γιατί είναι φοβερός πιλότος!

Ο Χάρισον Φορντ πετάει αεροπλάνα από το 1960. Τότε ήταν που ξεκίνησε να κάνει μαθήματα πλοήγησης, τα οποία σύντομα εγκατέλειψε γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει τα δίδακτρα των 15 δολαρίων την ώρα! Αργότερα, ωστόσο, η… οικονομική του κατάσταση άλλαξε κι έτσι μπόρεσε να ασχοληθεί εκτεταμένα κι επίμονα με τις πτήσεις, είτε για την προσωπική του διασκέδαση, είτε συμμετέχοντας εθελοντικά σε αποστολές διάσωσης. Και, φυσικά, η πορεία του ως πιλότου δεν είναι χωρίς τις ατυχείς στιγμές της.

Διαβάστε ακόμη: To «Blade Runner» επιστρέφει με σκηνοθέτη τον Ντενί Βιλνέβ και πρωταγωνιστή τον... Χαρισον Φορντ!

Απολαμβάνοντας το χόμπι του, ο 72χρονος Χάρισον Φορντ αποφάσισε χτες να βγάλει για βόλτα στο Λος Αντζελες ένα αεροπλάνο – αντίκα του Β’ Παγκόσμιου, συγκεκριμένα ένα Ryan PT-22 Recruit, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα στην απογείωση. Ο Φορντ, με εξαιρετική ψυχραιμία και τεχνική, όπως επιβεβαιώνουν οι ειδικοί, γύρισε το αεροπλάνο 180 μοίρες στον αέρα και χωρίς μηχανή και σχεδόν προσγειώθηκε κανονικά στον αεροδιάδρομο. Σχεδόν, γιατί στην πραγματικότητα προσέκρουσε σε γειτονικό γήπεδο του γκολφ. «Το να πιλοτάρεις ένα αεροπλάνο ή ένα ελικόπτερο είναι κάτι που χρειάζεται πείρα. Κι αυτός εδώ είναι ένας έμπειρος πιλότος,» είπε ο Πάτρικ Τζόουνς, επιθεωρητής του Αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Μέσων Μεταφοράς.

Ο Χάρισον Φορντ χτύπησε αρκετά αλλά όχι σοβαρά και νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει κάθε κίνδυνο. Παρέα του κάνει ο γιος του, ο σεφ Μπεν Φορντ, που καθησύχασε τους fans με το tweet του:

Πιλοτάροντας συχνά και για δεκαετίες αεροπλάνα, ο Χάρισον Φορντ έχει, φυσικά, ξαναβρεθεί σε κίνδυνο στο παρελθόν, το 1999 έπεσε με το ελικόπτερο με το οποίο διδασκόταν αναγκαστική προσγείωση και το 2000 προσέκρουσε στο έδαφος με ένα αεροπλάνο με 6 επιβάτες στη Νεμπράσκα. Δείτε παρακάτω το συντετριμμένο αεροπλάνο και, φυσικά, τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους περίεργους περαστικούς που το απαθανατίζουν.

Διαβάστε ακόμη: