Buzz

«Hallelujah»...not!: τηλεοπτικός ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον Τζεφ Μπάκλεϊ

στα 10

Μπορεί τα νέα να μην τα μάθαμε από το ... xoxo Gossip Girl, αλλά θα μπορούσαμε: ο πρωταγωνιστής του νεανικού σόου Πεν Μπάντζλεϊ υπέγραψε για να πρωταγωνιστήσει στο «Greetings from Tim Buckley», τη βιογραφία του πρόωρα χαμένου μουσικού Τζεφ Μπάκλεϊ.

«Hallelujah»...not!: τηλεοπτικός ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον Τζεφ Μπάκλεϊ
Μπάκλεϊ-Μπάντζλεϊ: μήπως τελικά ήταν θέμα ομοιοκαταληξίας;

Ο ίδιος ο Μπάντζλεϊ δηλώνει συγκλονισμένος για το ρόλο της ζωής του: «Για μένα είναι μία συγκλονιστική ευκαιρία, μία ιερή στιγμή - να ερμηνεύσω κάποιον που είχε μοναδικό ταλέντο ως καλλιτέχνης και ταυτόχρονα υπήρξε μία παρεξηγημένη προσωπικότητα. Εναν τραγουδοποιό που με το θάνατό του έγινε μύθος...Θα τα δώσω όλα σ' αυτό το ρόλο!»

Μόνο που οι ανά τον κόσμο κριτικοί αναρωτιούνται: πόσο αρκετό είναι το «όλα» του πιτσιρικά από το Gossip Girl. Ηδη τα μουσικά sites έχουν πάρει φωτιά αποκαλώντας «ύβρι» την επιλογή του. «Τι δραματικό βάθος έχει αποδείξει στην καριέρα του αυτό το πιτσιρίκι;» «Τον δοκίμασε κανείς; Μπορεί έστω να τραγουδήσει;»

Να σημειωθεί ότι ο Μπάντζλεϊ κέρδισε το ρόλο από μία καθόλου ευκαταφρόνητη λίστα ηθοποιών: η ίδια η μητέρα του Μπάκλεϊ τον είχε προτείνει στον Ρόμπερτ Πάτινσον, ενώ οι φανς του τραγουδιστή είχαν βουήξει το ίντερνετ με τη δική τους ψήφο - τον Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος ομολογουμένως του μοιάζει υπερβολικά.

To «Greetings from Tim Buckley» ακολουθεί την αληθινή ιστορία του Τζεφ Μπάκλεϊ τις τελευταίες μέρες πριν από τη συναυλία φόρο τιμής στον πατέρα του, Τιμ Μπάκλεϊ, το 1991. Ηταν διαβόητο ότι ο πατέρας είχε εγκαταλείψει το γιο. Στην ταινία παρακολουθούμε μία συναισθηματική πορεία από το θυμό και την οργή, στην εξιλέωση, τη συγχώρεση και την αγάπη. Η στιγμή που ο νεαρός Τζεφ ανέβηκε τελικά στη σκηνή και τραγούδησε για τον πατέρα του είναι ιστορική, προσωπικά όσο και για την ιστορία της μουσικής. Για τον ίδιο ήταν η τελική κάθαρση. Για τη μουσική σκηνή υπήρξε ένα συγκλονιστικό ντεμπούτο, ενός μουσικού που τόσο ειρωνικά έφυγε κι αυτός νωρίς - στα 30 του χρόνια από πνιγμό.

Πόσο θα μπορέσει να φορέσει τη μελαγχολία και το σκοτεινά αγγελικό παρουσιαστικό του μύθου ο «Νταν Χάμφρεϊ»;Θα δείξει...