Buzz

Η Ζόι Σαλντάνα είναι η Νίνα Σιμόν! Πρώτες φωτογραφίες

στα 10

Τα γυρίσματα του «Nina» της βιογραφίας της θρυλικής μουσικού και τραγουδίστριας της τζαζ ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες και οι πρώτες εικόνες διέρρευσαν ήδη.

Η Ζόι Σαλντάνα είναι η Νίνα Σιμόν! Πρώτες φωτογραφίες

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από την Σίνθια Μορτ, μια σεναριογράφο που έχει δουλέψει κυρίως στην τηλεόραση κι έχει υπογράψει το σενάριο του «Εκτός Εαυτού» του θρίλερ αυτοδικίας του Νίλ Τζόρνταν με την Τζόντι Φόστερ, η αλήθεια είναι πως το «Νίνα», δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

Η κόρη της Νίνα Σιμόν Λίζα Σελέστ Στράουντ, έχει ήδη κάνει επικριτικές δηλώσεις για το σενάριο της ταινίας και τις ελευθερίες που παίρνει με την ιστορία της μητέρας της, δηλώσεις που έχουν κάνει πολλούς να βλέπουν εξ αρχής το φιλμ με καχυποψία.

Η σκηνοθέτης από την άλλη, που είχε γνωρίσει την Νινα Σιμόν πριν το θάνατό της στην διάρκεια μιας φωτογράφισης στο σπίτι της τραγουδίστριας στη δεκαετία του 90 υποστηρίζει πως «η ταινία θα τιμά το πνεύμα και την ιστορία της Νίνα Σιμόν» και πως «είναι πάντα δύσκολο για τα μέλη μιας οικογένειας να βλέπουν την ιστορία των γονιών τους στην οθόνη».

Η ίδια προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να φέρει το φιλμ στο στάδιο της παραγωγής κάποια στιγμή μάλιστα, η Μέρι Τζέι Μπλάιτζ είχε συμφωνήσει να υποδυθεί τη Σιμόν, όμως η χρηματοδότηση του φιλμ κατέρρευσε και η Μορτ αναγκάστηκε να βρει καινούρια πρωταγωνίστρια.

Σύμφωνα με την ίδια πάντως, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ικανοποιημένη: «Η Ζόι είναι εξαιρετικά ταλαντούχα και είμαι σίγουρη ότι η ερμηνεία της θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Η Νίνα Σιμόν ήταν μια μεγάλη γυναίκα, ένα icon με κάθε έννοια της λέξης. Ιδιοφυής και σπουδαία και η Ζόι είναι η κατάλληλη ηθοποιός για το ρόλο».

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία της ζωής της Σιμόν ξεκινώντας από το τέλος, στα χρόνια που πέρασε στη Νότια Γαλλία στη δεκαετία του 90, αλλά γυρίζοντας πίσω μέσα από flashback στα παιδικά της χρόνια στην Βόρεια Καρολίνα και σε στιγμές που όρισαν την μουσική της καριέρα και την δράση της αργότερα σαν ηχηρή φωνή της υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων στην Αμερική.

O Μάικλ Επς υποδύεται στην ταινία τον Ρίτσαρντ Πράιορ ο οποίος άνοιγε συχνά τις συναυλίες της στην δεκαετία του 60 ενώ ο Ντέιβιντ Ογιελόουο είναι ο Κλίφτον Χέντερσον μάνατζερ της Σιμόν και σύμφωνα με το φιλμ εραστής της, ακόμη κι αν η κόρη της τραγουδίστριας λέει ότι Χέντερσον ήταν gay και η σχέση τους ήταν καθαρά επαγγελματική.

Δείτε στο gallery, τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα.