Buzz

H pop culture σε σιλουέτες από τον Ολι Μος

στα 10

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους graphic designers των ημερών μας με ιδιαίτερη αγάπη στα εναλλακτικά κινηματογραφικά πόστερ και σε μια αφαιρετική αισθητική. Το πρώτο του βιβλίο όμως, πάει την αφαίρεση ένα βήμα πιο μακριά!

H pop culture σε σιλουέτες από τον Ολι Μος

Το «Silhouettes From Popular Culture» το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από την Titan Books δεν είναι απλά ένα εξαιρετικά όμορφο βιβλίο, αλλά μαζί και μια διασκεδαστική σπαζοκεφαλιά για όσους αγαπούν το σινεμά αλλά και κάθε μορφή της ποπ κουλτούρας.

Εμπνευσμένο από μια έκθεση που έκανε στο Λονδίνο ο Βρετανός graphic designer και περιλαμβάνοντας όλα τα έργα που εκτέθηκαν εκεί (και κάποια ακόμη) το «Silhouettes From Popular Culture», περιέχει ακριβώς αυτό που υπόσχεται ο τίτλος, χαρακτήρες από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ακόμη και video games σε μαύρο και άσπρο.

Με όλα τα χαρακτηριστικά τους ανύπαρκτα, εκτός από το περίγραμμα της μορφής τους και σε κάποιες περιπτώσεις μερικές μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες, το βιβλίο δεν σου δίνει παραπάνω στοιχεία για το ποιος είναι ο κάθε ένας, αλλά σε αφήνει να μαντέψεις μόνος σου.

Τις περισσότερες φορές οι χαρακτήρες που βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο έχουν άμεση σχέση και το ότι είναι ζωγραφισμένοι αντικριστά σε βοηθά να σκεφτείς αμέσως την απάντηση, σε άλλες, μάλλον σε μπερδεύουν. Ολες όμως είναι εξαιρετικά πετυχημένες και πιστές στο πνεύμα του Ολι Μος που αγαπά να αφαιρεί αντί να προσθέτει, δημιουργώντας στην πορεία μερικά εξαιρετικά έργα. Που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή, είναι μαζί και «διαδραστικά».

Δείτε πιο κάτω και στο gallery κάποιες από τις σελίδες του βιβλίου.

vhs

vhs

vhs

vhs

vhs

vhs

vhs

vhs

vhs