Industry

Η νέα ταινία της Ελίνας Ψύκου στο Berlinale Residency

στα 10

Φτιαγμένο για να φιλοξενεί ταινίες στο τελικό στάδιο της συγγραφής του σεναρίου τους, το Berlinale Residency περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα το δεύτερο πρότζεκτ μεγάλου μήκους της Ελίνας Ψύκου με τίτλο «Ιβο και Σοφία».

Η νέα ταινία της Ελίνας Ψύκου στο Berlinale Residency

Εξι νέοι σκηνοθέτες συμμετέχουν στο φετινό Berlinale Residency που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο από τις 15 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, με σκοπό την ολοκλήρωση των σεναρίων των ταινιών τους αλλά και την ανάπτυξη της παραγωγής και της διανομής τους.

Οπως δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου: «Με το Berlinale Residency, το Φεστιβάλ έχει διευρύνει με επιτυχία το πρόγραμμά του με στόχο την προώωθηση των κινηματογραφιστών. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που για δεύτερη χρονιά υποστηρίζουμε ταλέντα από όλον τον κόσμο.»

Ανάμεσα σε αυτά τα «ταλέντα» βρίσκεται και η Ελίνα Ψύκου, δημιουργός της «Αιώνιας Επιστροφής του Αντώνη Παρασκευά» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Forum του 63ου Φεστιβάλ Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριου και συνεχίζοντας τα ταξίδια του στα φεστιβάλ του κόσμου, αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες από τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της ονομάζεται «Ιβο και Σοφία» και πρόκειται για μια «μια βίαιη ιστορία ενηλικίωσης που περιέχει όλες τις παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας και πολλών παραμυθιών», όπως εξηγεί η ίδια η σκηνοθέτης.

2

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: «Μια φορά κι έναν καιρό, ο Ιβο ήρθε από την Γεωργία στην Ελλάδα για να βρει τη μητέρα του, Σοφία, και να ζήσει μαζί της. Ομως αυτή δεν ζούσε μόνη της, αλλά με τον ηλικιωμένο Έλληνα σύζυγο της. Ομως αυτός, σαν πατέρας - δάσκαλος, ανέλαβε να μυήσει τον Ιβο σ' έναν νέο κόσμο, τον κόσμο των ενηλίκων. Ομως αυτός ο κόσμος ήταν πράγματι νέος; Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.»

Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και ο στόχος της εταιρίας παραγωγής Heretic είναι να προγραμματιστούν τα γυρίσματα για το καλοκαίρι του 2014. Η ταινία μετά τη συμμετοχή της στο «Berlinale Residency» θα επιστρέψει στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο για να συμμετάσχει στο τμήμα της Αγοράς του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά».