Industry

Η «Μπλε Καρδιά» του Κώστα Ζάπα στο Producers Lab Τοronto 2011

στα 10

Ο παραγωγός Γρηγόρης Αθανασίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Producers Lab Toronto 2011, με την επόμενη ταινία του Κώστα Ζάπα, «Μπλε Καρδιά».

Flix Team
Η «Μπλε Καρδιά» του Κώστα Ζάπα στο Producers Lab Τοronto 2011

Ο Γρηγόρης Αθανασίου με το project «Μπλε Καρδιά», επιλέχθηκε ως ένας από τους 12 ευρωπαίους παραγωγούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Producers Lab Toronto 2011 που διοργανώνεται από το European Film Promotion σε συνεργασία με το Toronto International Film Festival (TIFF) και το Ontario Media Development Corporation (OMDC). Ο Γρηγόρης Αθανασίου έχει ήδη συνεργαστεί με την δανέζικη Zentropa για την παραγωγή της ταινίας «Μικρές Ελευθερίες» του Κώστα Ζαπα καθώς και με την Trustnordisk.

Το φετινό Producers Lab Toronto θα συγκεντρώσει 12 έμπειρους παραγωγούς ταινιών μεγάλου μήκους από την Ευρώπη, μαζί 12 Καναδούς παραγωγούς, για 4 ημέρες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, με στόχο τη συνεργασία τους για την παραγωγή ταινιών με υψηλή καλλιτεχνική αλλά και εμπορική αξία.

Στόχος του Producers Lab Toronto είναι η ανταλλαγή πληροφοριών, η ανταλλαγή γνώσεων, η ανάπτυξη των σχέσεων και η υποστήριξη της δημιουργίας εταιρικών σχέσεων για τη χρηματοδότηση, την παραγωγή και τη διανομή συμπαραγωγών μεταξυ του Καναδά και της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, εκμεταλλευόμενη τη σημαντική παρουσία της καναδικής και της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας σε αυτό και έχει ως σκοπό να παρέχει μια σύγχρονη πλατφόρμα για την προώθηση των συμμετεχόντων και των έργων τους. Διαβάστε σχετικές πληροφορίες.

Να σημειώσουμε ότι ο Καναδάς είναι μαζί με τη Γαλλία οι μοναδικές χώρες που έχουν υπογράψει διακρατική σύμβαση οπτικοακουστικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η συμφωνία με τον Καναδά προβλέπει οι αρμόδιες αρχές των δύο χωρών να αντιμετωπίζουν ευνοϊκά τις συμπαραγωγές που αναλαμβάνουν παραγωγοί από τις δύο χώρες. Το πλήρες κείμενο στην αγγλική γλώσσα μπορείτε να το βρείτε εδώ για να ενημερωθείτε.

Περίληψη της ταινίας «Μπλε Καρδιά»: Αθήνα. Mια ολόκληρη γενιά χαμένη, ψάχνει προσανατολισμό, ζητάει το μανιφέστο της. H Λυδία, ο Φώτης, ο Ποσειδώνας, τρεις έφηβοι, μαζί. Θα στήσουν μια δουλειά για να επιβιώσουν, πέρα απo τους κανόνες, θα επιβάλλουν τον τρόπο τους. Ηρωες ωμοί, δε διστάζουν, ξεχύνονται. H ζωή καταγράφεται όπως είναι, αστεία, τραγική. O λόγος τρυπάει, οι ήρωες οριακοί, οι καταστάσεις ακραίες. Αγριότητα, πεζοδρόμιο, γρήγοροι ρυθμοί. H «Mπλε Καρδιά» είναι μια κραυγή, σαν ένα άγριο παραμύθι που δε νοιάζεται για τις ευθύνες, βουτάει στο ρεαλισμό. O τρόπος ζωής είναι η αφορμή, η ίδια η ζωή είναι η αιτία.