Buzz

H Καμίλα Λάκμπεργκ είναι crime nerd!

στα 10

Μια από τις πιο επιτυχημένες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στη Σουηδία, η Καμίλα Λάκμπεργκ υπογράφει και το «Παιδί από τη Γερμανία» που παίζεται από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις ελληνικές αίθουσες.

Flix Team
H Καμίλα Λάκμπεργκ είναι crime nerd!

«Η πρώτη μου γνωριμία με το αστυνομικό μυθιστόρημα ήταν ο "Θάνατος στο Νείλο". Το βρήκα στη βιβλιοθήκη του πατέρα μου. Ηταν βιβλιοφάγος και πάντα είχε τόνους βιβλία στο σπίτι. Επεσα πάνω του, επειδή μου άρεσε να διαβάζω μυθιστορήματα ήδη από πολύ νεαρή ηλικία. Ξεκίνησα με την Αγκαθα Κρίστι και την ερωτεύτηκα τόσο που διάβασα όλα τα βιβλία της. Μετά διάβασα Ενιντ Μπλάιτον και Τζον Ντίκσον Καρ και μετά προχώρησα και σε άλλους Βρετανούς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Με επηρέασαν πολύ γι' αυτό και είμαι μάλλον παλιομοδίτισσα στη γραφή μου. Μου αρέσει η καθαρή πλοκή και μια ομάδα ανθρώπων μέσα στους οποίους βρίσκεται ο δολοφόνος. Δεν μπορείς να συστήσεις το δολοφόνο δύο σελίδες πριν το τέλος. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις σε όλα τα αστυνομικά βιβλία που αγαπάω.»

Περισσότερο και από αυτα που λέει, ο πιο εύκολος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την Καμίλα Λάκμπεργκ είναι να διαβάσει ένα από τα βιβλία της που μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις παγκοσμίως τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα και που χρωστούν την επιτυχία τους στους δύο χαρακτήρες που επανέρχονται σε αυτά, τον επιθεωρητή Πάτρικ και τη συγγραφέα Ερικα - alter ego της Λάκμπεργκ.

Με βάση τους χαρακτήρες των βιβλίων της έχει γυριστεί μια τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Οι φόνοι της Φιελμπάκα» (που αναφέρεται σε ένα ψαροχώρι λίγα χιλιόμετρα έξω από το Γκέτεμποργκ όπου διαδραματίζονται οι ιστορίες της), τα δύο πρώτα μυθιστορήματά της έχουν μεταφερθεί στη σουηδική τηλεόραση, ενώ η «Παγωμένη Πριγκίπισσα», πρόκειται να γυριστεί για τη μεγάλη οθόνη. Στις ελληνικές αίθουσες προβάλλεται από τις 27 Φεβρουαρίου το «Παιδί από τη Γερμανία», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Λάκμπεργκ.

2

Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο τα εξής βιβλία της Λάκμπεργκ:

  • Η Παγωμένη Πριγκίπισσα
  • Ο Ιεροκήρυκας
  • Οικογενειακά Μυστικά
  • Σε Ζωντανή Μετάδοση
  • Το Παιδί από τη Γερμανία
  • Χιονοθύελλα με Αρωμα Πικραμύγδαλου
  • Η Γοργόνα

Διαβάστε περισσότερα για την Καμίλα Λάκμπεργκ στο επίσημο site της στο ιντερνετ, ενώ αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και τα βιβλία της στο επίσημο site των Εκδόσεων Μεταίχμιο.