Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί είναι «κλέφτρα»!

στα 10

Αυτό ισχυρίζεται ένας Κροάτης δημοσιογράφος, σύμφωνα με τις κατηγορίες του οποίου η Αντζελίνα Τζολί «έκλεψε» την ιδέα του σκηνοθετικού της ντεμπούτου «In the Land of Blood and Honey» από το βιβλίο του...

Η Αντζελίνα Τζολί είναι «κλέφτρα»!

Ηδη στημένη στη γωνία, περιμένοντας το «κράξιμο» των κριτικών για το φιλόδοξο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, η Αντζελίνα Τζολί πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει και τις κατηγορίες του Κροάτη Τζέιμς Τζ. Μπράντοκ (το πραγματικό του όνομα είναι Γιόσιπ Τζ. Κνέτζεβιτς), ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ιδέα για το «In the Land of Blood and Honey» είναι κλεμμένη από το βιβλίο του «The Soul Shattering» και πως ο ίδιος προσπάθησε να την πλησιάσει στα γυρίσματα στη Βουδαπέστη προκειμένου να της εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

Εφτιαξε μάλιστα και ένα site, στο οποίο αποδεικνύει του λόγου το αληθές δηλώνοντας πως: «Η ιδέα της δεν είναι παρά μια παραλλαγή του βιβλίου μου. Από τις χιλιάδες ιστορίες για τον πόλεμο στη Βοσνία, η ταινία της κυρίας Τζολί έχει την ίδια βάση με το βιβλίο μου. Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση».

Πράγμα που φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, αν δεν γνωρίζει ακριβώς το περιεχόμενο του βιβλίου του Μπράντοκ, αν και η ιστορία μια μουσουλμάνας που ερωτεύεται τον Σέρβο στρατιώτη που τη βίασε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία μοιάζει πριν από οτιδήποτε «κλεμμένη» από τη ζωή.

Ο Μπράντοκ συμπεριέλαβε στη μήνυση του, εκτός από την Τζολί, και την GK Films, την εταιρεία που χρηματοδότησε και διανέμει το φιλμ, το οποίο αναμένεται στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου.

Μια σειρά νέων φωτογραφιών από την ταινία που μόλις κυκλοφόρησε (δείτε τις φωτογραφίες στο gallery) δεν αποδεικνύουν φυσικά την «κλοπή», αλλά ούτε απαραίτητα και το σκηνοθετικό ταλέντο της «κυρίας Τζολί».