Buzz

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στην πρεμιέρα του «Πινόκιο» μια μέρα μετά τον θάνατο της μητέρας του

στα 10

«Αυτή εδώ η ταινία ήταν πολύ σημαντική για εκείνη και εμένα», είπε βαθιά συγκινημένος ο Ντελ Τόρο κατά την διάρκεια της πρεμιέρας του Πινόκιο στο Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στην πρεμιέρα του «Πινόκιο» μια μέρα μετά τον θάνατο της μητέρας του

Επιτέλους, το «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έκανε την πολυαναμενόμενη του πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI την Παρασκευή, με την ταινία να αποσπά μερικές εξαιρετικές κριτικές. Η μέρα αυτή έπρεπε να ήταν μια γεμάτη χαρά και ανακούφιση για τον Ντελ Τόρο ο οποίος πέρασε 14 χρόνια παλεύοντας για την παραγωγή της και πάνω από 1.000 ημέρες γυρίζοντάς την.

Ομως η μέρα αυτή ήταν μια αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη μέρα για τον Ντελ Τόρο μιας και αποκάλυψε στο κοινό που βρέθηκε στην πρεμιέρα πως η μητέρα του, η Γκουαντελούπε Γκόμεζ, πέθανε την προηγούμενη μέρα.

«Θέλω απλώς να πω ότι η μητέρα μου μόλις πέθανε, και αυτή εδώ [η ταινία] ήταν πολύ σημαντική για εκείνη και εμένα. Δεν είναι μόνο η πρώτη φορά που θα δείτε εσείς την ταινία, είναι η πρώτη φορά που θα δει την ταινία κι εκείνη μαζί μας», είπε ο ντελ Τόρο.

Διαβάστε ακόμα: Στα γυρίσματα του «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

pinocchio del toro

Ο Ντελ Τόρο μίλησε για την αγάπη της μητέρας του για το παραμύθι «Πινόκιο» και πως η ταινία της Disney σφυρηλάτησε έναν δεσμό μεταξύ τους που επηρέασε την υπόλοιπη κινηματογραφική του καριέρα. «Είδα την ταινία ως παιδί και είναι μια ταινία που με έδεσε με τη μητέρα μου για μια ολόκληρη ζωή. Με επηρέασε γιατί ο Πινόκιο έβλεπε τον κόσμο όπως τον έβλεπα εγώ. Εγινα λίγο έξαλλος που οι άνθρωποι απαιτούσαν από τον Πινόκιο να τους υπακούει, έτσι ήθελα να κάνω μια ταινία για την ανυπακοή ως αρετή και να πω ότι δεν πρέπει να αλλάξεις για να σε αγαπούν.»

Η ταινία του Ντελ Τόρο είναι ένα stop motion animation, ντυμένο με τις φωνές ενός A-list cast (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, Γκρέγκορι Μαν, Φιν Γούλφχαρντ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Τορτούρο, Ρον Πέρλμαν, Κριστοφερ Γουόλτς, Τίλντα Σουίντον), ενώ το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος ο Ντελ Τόρο με τον Πάτρικ ΜακΧέιλ (σεναριογράφος των τηλεοπτικών σειρών «Adventure Time» και «Over the Garden Wall»), με την σκηνοθεσία να έχει αναλάβει ο Ντελ Τόρο, με τον Μαρκ Γκούσταφσον, ο οποίος είχε κάνει αναλάβει παλιότερα και το animation στο «Ο Φανταστικός Κύριος Φοξ» του Γουές Αντερσον, να επιμελείται το animation.

Η ιστορία διαδραματίζεται κατά την άνοδο του Μουσολίνι στην φασιστική Ιταλία και ο Ντελ Τόρο θέλει να κοιτάξει κάπως διαφορετικά και με τη δική του γνωστή ευαισθησία τις «τρωτές» πτυχές των ηρώων του παραμυθιού.

Η ταινία «Πινόκιο» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Νοέμβριο πριν κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix στις 9 Δεκεμβρίου.