Buzz

Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Lady Gaga, Ανταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο θα φορέσουν Gucci για τον Ρίντλεϊ Σκοτ

στα 10

Τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι μεταφέρει ως θρίλερ στην οθόνη ο Ρίντλεϊ Σκοτ, μ' ένα καστ... στην πένα!

Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Lady Gaga, Ανταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο θα φορέσουν Gucci για τον Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία της δολοφονίας του Μαουρίτσιο Γκούτσι ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά κουτσομπολιά στα media τη δεκαετία του '90. Ο Μαουρίτσιο ήταν ο πρόεδρος του οίκου μόδας (και εξαιρετικά προσοδοφόρας επιχείρησης και τότε), παντρεμένος για 12 χρόνια με την Πατρίτσια Ρετζιάνι, με την οποία είχε και δυο παιδιά. Ο Γκούτσι ενημέρωσε μια μέρα τη σύζυγο ότι φεύγει για ένα επαγγελματικό ταξίδι και δεν ξαναγύρισε - είχε, όπως αποδείχτηκε, σχέση με άλλη γυναίκα.

Δείτε ακόμη: Who's gonna ride your wild horses: Ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί τη νέα καμπάνια της Gucci

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι αποφάσισε να εκδικηθεί. Η ζωή της είχε πάρει ήδη μια σκοτεινή τροπή, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο το 1992. Το σχέδιό της ήταν απλό: ανέθεσε σ' έναν πληρωμένο δολοφόνο να σκοτώσει τον άντρα της, το οποίο και έγινε, καθώς εκείνος έβγαινε από το γραφείο του, στις 27 Μαρτίου 1995. Εννοείται πως η Ρετζιάνι επονομάστηκε αμέσως η «Μαύρη Χήρα» της μόδας και καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκιση, η οποία στην πορεία μειώθηκε με την αιτιολογία ότι ο καρκίνος της είχε προκαλέσει προσωρινή παράνοια.

gucci 607 Ο Μαουρίτσιο και η Πατρίτσια σε... ευτυχέστερες εποχές

Το 2016, η Ρετζιάνι βγήκε από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει την ποινή 18 ετών - μάλιστα, από τότε λαμβάνει το ετήσιο επίδομα του 1 εκ. ευρώ, συμφωνία που είχε κάνει με τον σύζυγό της, πριν... δρομολογήσει τη δολοφονία του. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο της Σάρα Γκέι Φόρντεν, με τον... επεξηγηματικό τίτλο «The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed». Η υπόθεση και η εποχή μας προετοιμάζουν για ένα συναρπαστικό, glamorous θρίλερ, η υπογραφή του Ρίντλεϊ Σκοτ πάντα μας φέρνει έναν ενθουσιασμό, αλλά το καστ είναι εκείνο που ανεβάζει τις προσδοκίες ακόμη περισσότερο: Το ρόλο της Ρετζιάνι αναλαμβάνει η Lady Gaga και γύρω της συγκεντρώνονται οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Ανταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Τζακ Χιούστον και Ριβ Κάρνεϊ - κι αυτή είναι μόνο η αρχή.