Buzz

Ενα μιούζικαλ για μελαγχολικά κορίτσια με την υπογραφή των Belle & Sebastian

στα 10

Αφήστε πίσω τον κυνισμό σας. O Στίουαρτ Μέρντοχ των Belle & Sebastian χρειάζεται χρήματα για να ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση της πρώτης του ταινίας με τίτλο «God Help the Girl», ένα μιούζικαλ τόσο μελαγχολικό όσο τα τραγούδια του και τόσο φωτεινό όσο ένα καλοκαίρι κάπου στη Γλασκόβη...

Ενα μιούζικαλ για μελαγχολικά κορίτσια με την υπογραφή των Belle & Sebastian

Τοποθετημένο στην Γλασκόβη της Σκοτίας, το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που ονομάζεται Ιβ. Τη συναντάμε πρώτη φορά στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά προβλήματα που ξεπερνάει μόνο γράφοντας τραγούδια. Οταν καταφέρνει να βγει στον έξω κόσμο, συναντά δύο μουσικούς, τον Τζέιμς και την Κάσι.

Το «God Help the Girl» του Στίουαρτ Μέρντοχ είναι η ιστορία τους. Ή όπως πιο λιτά αναφέρει το τρέιλερ με το οποίο η ταινία διαφημίζεται στο www.kickstarter.com: το «God Help the Girl» είναι ένα μιούζικαλ τοποθετημένο στη Γλασκόβη, για ένα κορίτσι και ένα αγόρι και ένα κορίτσι και τη μουσική που έφτιαξαν ένα ανέμελο καλοκαίρι...

Ακριβώς δηλαδή όπως θα έμοιαζε η αρχική ιδέα για ένα τραγούδι των Belle & Sebastian. Ενα τραγούδι από αυτά που έσωσαν την ποπ μουσική των τελών της δεκαετίας του '90 και μαζί μια ολόκληρη γενιά από εφήβους που μετά την εμφάνιση του συγκροτήματος μπορούσαν πλέον να νιώθουν λιγότερο μόνοι. Οχι μόνο γιατί οι ήρωες των Belle & Sebastian υπήρξαν πάντοτε πιο ζωντανοί και από τις αναφορές τους, αλλά κυρίως γιατί σπάνια το teenage angst και η έμφυτη μελαγχολία της ενηλικίωσης γέννησαν πιο όμορφα τραγούδια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Η αλήθεια είναι πως η ιστορία του «God Help the Girl» ξεκίνησε το 2004, όταν ο Μέρντοχ έγραψε μια σειρά τραγουδιών προορισμένα να ερμηνευτούν όχι από τους Belle & Sebastian, αλλά από ένα γκρουπ με γυναικεία φωνητικά, το οποίο ο Μέρντοχ έστησε σιγά σιγά μέσα από αγγελίες, ανοιχτές οντιστιόν και συνεχή αναζήτηση. Οι «God Help the Girl» κυκλοφόρησαν από το 2009 μέχρι και σήμερα έναν ολοκληρωμένο δίσκο («God Help the Girl» / 2009), τρία singles («Come Monday Night» το 2009, «Funny Little Frog» το 2009 και «Baby, You're Blind» το 2010 και ένα EP («Stills» το 2009).

Οποιος γνωρίζει τους «Gοd Help the Girl» μπορεί να καταλάβει ακριβώς πως θα μοιάζει το μιούζικαλ του Μέρντοχ: με μια κοριτσίστικη εξομολόγηση που μέσα της χωράει από τη nouvelle vague μέχρι τα βρετανικά 60s και από από βασανισμένες σερβιτόρες μέχρι glamorous κορίτσια που εξουδετερώνουν τους ψυχαναλυτές τους.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιβ (Εύα) θα κρατήσει δικαιωματικά η Κάθριν Αϊρετον, η αποκάλυψη από την Ιρλανδία που ξεχωρίζει ανάμεσα στις φωνές των «God Help the Girl», ενώ την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Μπάρι Μέντελ («Η Εκτη Αίσθηση», «Rushmore», «The Royal Tenenbaums», «Φιλενάδες» κ.ά.), ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον Μέρντοχ, όταν αυτός έψαχνε τα κορίτσια του γκρουπ και από τότε δουλεύει μαζί του για την πραγματοποίηση του μιούζικαλ.

Βυθιστείτε στον κόσμο των «God Help the Girl» μπαίνοντας στο επίσημο site τους, βλέποντας τα video clips του «Come Monday Night» και του «Funny Little Frog» και το teaser για το μιούζικαλ που χρειάζεται τη βοήθεια σας για να γίνει - επιτέλους - πραγματικότητα.

Εχουμε λιώσει ήδη...