Industry

Γνωρίστε την πρώτη ταινία που διανέμει το Facebook: The Perfect House

στα 10

Το «Perfect House» εγκαινιάζει το FlickLaunch την νέα, κινηματογραφική σελίδα του Facebook, η οποία προορίζεται για να διαθέτει τις ταινίες των ανεξάρτητων κινηματογραφιστών που δεν έχουν την οικονομική κάλυψη και στήριξη μίας παραδοσιακής εταιρίας διανομής. Μία νέα εποχή για τον κινηματογράφο ξεκινά την 1η Οκτωβρίου...

Γνωρίστε την πρώτη ταινία που διανέμει το Facebook: The Perfect House
Μία νέα εποχή ξεκινά...

Ενα παγκόσμιο κοινό 600 εκατομμυρίων θεατών ανοίγεται για τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές που δεν έχουν ελπίδα κανονικής διανομής της ταινίας τους. Το facebook ξεκινά την 1η Οκτωβρίου το πρότζεκτ FlickLaunch, μία σελίδα όπου θα διαθέτει ταινίες με αντίτιμο 5 δολαρίων για μία εβδομάδα.

Μία τριλογία τρόμου, το «Perfect House», θα κηρύξει την έναρξη εργασιών. Σκηνοθετημένα από τους Κρις Χαλμπερτ και Ράντι Κεντ τα φιλμ περιγράφονται ως «μία ανθολογία τρόμου στοιχειωμένων σπιτιών» όπου ιστορίες διάφορων ιδιοκτητών εναλλάσσονται. Βλέποντας το trailer, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για τα χτυπήματα που θα δεχτεί η σελίδα (κοινότυπα κλισέ τρόμου που όμως συνεχίζουν να γοητεύουν το κυρίως εφηβικό κοινό), απορούμε όμως πώς για ένα τόσο επαναστατικό γεγονός όσο η movies-on-demand σελίδα του facebook, δεν οδήγησε σε μία, έστω μιας κλάσης ανώτερη, επιλογή. (Ισως γιατί για το facebook δουλεύει το ίδιο target group των αιωνίως έφηβων νεαρών που βλέπουν μόνο ταινίες τρόμου!)

Πάντως δοκιμάζοντας το πρότζεκτ, πριν την προγραμματισμένη διαδικτυακή πρεμιέρα του, το «Perfect House» θα κάνει μερικές πραγματικές προβολές σε κανονικές αίθουσες, παρουσία του καστ και των δημιουργών του. Μετέπειτα, θα εμφανιστεί ως εικονίδιο επιλογής στο μεγαλύτερο social network στον κόσμο, τις δυνατότητες επικοινωνίας του οποίου, μάλλον δεν γνωρίζουμε ακόμα στο έπακρο.

Δείτε το trailer του The Perfect House