Buzz

«Game of Thrones»: ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν απαντά σε 13χρονο φαν που «θέλει να σκοτωθεί με βίαιο θάνατο»

στα 10

Eνας 13χρονος φανατικός θαυμαστής του «Game of Thrones» παρακάλεσε τον Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν να τον συμπεριλάβει στο επόμενο βιβλίο του και να τον εκτελέσει με βίαιο θάνατο. Ο Μάρτιν του απάντησε. Διαβάστε την αλληλογραφία τους...

«Game of Thrones»: ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν απαντά σε 13χρονο φαν που «θέλει να σκοτωθεί με βίαιο θάνατο»

Πριν από λίγο καιρό, ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων «A Song of Ice and Fire» που μεταφέρονται τηλεοπτικά από την επική σειρά «Game of Thrones», είχε λανσάρει μία δημοπρασία: οι φανατικοί αναγνώστες του μπορούσαν να καταθέτουν τις γενναιόδωρες προσφορές τους στην οργάνωση για τη διάσωση των λύκων «Wild Spirit Wolf Sanctuary». Οι πιο γενναιόδωροι από όλους (όσοι έδιναν από 20.000 δολάρια και πάνω) θα είχαν την ευκαιρία να δουν το όνομά τους ως χαρακτήρα του επόμενου βιβλίου της σειράς: ο Μάρτιν θα τους χάριζε ένα βίαιο θάνατο στο «Winds of Winter» που γράφει αυτή την εποχή. Δεν έχουν όμως όλοι 20.000 δολάρια. Ειδικά οι μικροί αναγνώστες και θεατές του «Game of Thrones», που είναι και οι πιο φανατικοί, οι πιο πιστοί.

Σ' αυτούς ανήκει ο 13χρονος Τζακ από την Μ. Βρετανία, ο οποίος έγραψε ένα ειλικρινές, συγκινητικό γράμμα στον Μάρτιν, εξηγώντας του τα οικονομικά του και καταθέτοντας την μεγάλη του αγάπη για τη σειρά, τα βιβλία, αλλά και τους λύκους. Γιατί, (ποιες οι πιθανότητες;), το αγοράκι έχει όνειρό του να γίνει φύλακας στις προστατευμένες δασικές περιοχές που ζουν λύκοι - όπως εξηγεί και στο γράμμα του. Δεν μπορεί να δώσει αυτό το ποσό, αλλά δώρισε όλο του το χαρτζιλίκι: 153 λίρες. Θα μπορούσε ο συγγραφέας να το ξανασκεφτεί και να του χαρίσι «έναν πολυπόθητο βίαιο θάνατο»;

3Το γράμμα του μικρού Τζακ

Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν φυσικά συγκινήθηκε και απάντησε στο γράμμα. Του έκανε όμως τη χάρη; Τον συμπεριέλαβε στο βιβλίο του; Διαβάστε την απάντησή του:

Αγαπητέ Τζακ,

Σ' ευχαριστώ πόσο πολύ για το εγκάρδιο, συγκινητικό σου γράμμα.

Εμαθα ότι δώρισες όλο σου το χαρτζιλίκι, και τις 153 σου λίρες, στη Prizeo δημοπρασία μου εκ μέρους της οργάνωσης για τη διάσωση των λύκων «Wild Spirit Wolf Sanctuary». Δεν μπορώ να σου εκφράσω πόσο με άγγιξε αυτή σου η κίνηση. Με ικανοποιεί βαθιά να ξέρω ότι τα μυθιστορήματά μου, και η τηλεοπτική σειρά που βασίζεται σε αυτά, έχουν εμπνεύσει αναγνώστες, τόσο νέους όσο εσύ, να υποστηρίζουν κινήσεις διάσωσης αυτών των μαγικών και τόσο κατατρεγμένων ζώων.

21Oι Λύκοι, σύμβολο, οικόσημο, πιστοί φίλοι των Σταρκς

Δυστυχώς, δεν μπορώ να σου υποχεθώ έναν βίαιο θάνατο στο «Winds of Winter». Αυτές οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί από μερικούς πολύ γενναιόδωρους χρηματοδότες, κι επιπλέον, υπάρχει ένα αριθμητικό όριο σε πόσους μπορώ, ακόμα κι εγώ, να σκοτώσω.

Πάντως, εμπνευσμένοι από το παράδειγμά σου, οι φίλοι μου στη Prizeo θα ήθελαν να το ακολουθήσουν δωρίζοντας 10.000 δολάρια στο όνομά σου στην βρετανική Οργάνωση Διάσωσης Λύκων. Είναι μία υπέροχη οργάνωση, έχω ακούσει πολλά για το έργο τους και πρέπει να είναι πολύ τυχεροί που έχουν υποστηρικτές ανθρώπους σαν κι εσένα.

Σου εύχομαι καλή τύχη στην μελλοντική σου καριέρα στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος των λύκων και εύχομαι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά το παράδειγμά σου.

Φιλικά,

Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν

Οχι. «Οι θέσεις είχαν καλυφθεί». Απογοητευτήκαμε! Κάνε ένα σκόντο κι εσύ χριστιανέ μου - το πιτσιρίκι θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή! (Βέβαια, ίσως σκέφτηκε πόσο πιτσιρίκια θα αρχίσουν να σπάνε τους κουμπαράδες τους, αν κάνει μία τέτοια παραχώρηση...)

Περισσότερο Game of Thrones: