Φεστιβάλ / Βραβεία

Αναβάλλεται το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

στα 10

Ακολουθώντας τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, το 21ο FFF πατάει pause.

Flix Team
Αναβάλλεται το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, στον κόσμο και στην Ελλάδα, επηρεάζουν σαν ντόμινο και τις κινηματογραφικές διοργανώσεις του προσεχούς διαστήματος. Τελευταίο νέο, η αναβολή του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που θα ξεκινούσε στις 24 Μαρτίου 2020. Παρακάτω αυτούσια η ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη: 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης | Η Αγορά ξεκινά την άλλη εβδομάδα - διαδικτυακά!

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αποφάσισε να αναβάλλει τη διοργάνωση του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος. Για την απόφαση αυτή, που πάρθηκε με σύνεση και κοινή λογική, λαμβάνει υπόψη του τις τελευταίες ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών, σχετικά με την εκτίμηση εξάπλωσης του κοροναϊού (COVID-19). Η ασφάλεια των θεατών, των συνεργατών, των υποστηρικτών καθώς και των ξένων προσκεκλημένων καλλιτεχνών, αποτελούν αναμφίβολα προτεραιότητα.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται για ακύρωση της 21ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ που τόσο αγαπάτε και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να προβάλλει τον ποιοτικό γαλλόφωνο κινηματογράφο στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Εξετάζουμε την δυνατότητα διεξαγωγής του τον Ιούνιο. Θα ανακοινώσουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες, ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και των συστάσεων των αρμοδίων Αρχών για τη δημόσια υγεία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες, εθελοντές, αιθουσάρχες, διανομείς και υποστηρικτές μας που συμμετέχουν στην προετοιμασία αυτής της 21ης διοργάνωσης και συνεχίζουν να στηρίζουν το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις (εκτός από αυτές που απευθύνονται σε σχολεία) και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Γαλλικού Ινστιτούτου διεξάγονται κανονικά και φυσικά, θα επανεκτιμάται η διεξαγωγή τους ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης της δημόσιας υγείας.